Der Hunds на 10 години!


Der Hunds на 10 години!

5298

Една от най-характерните банди на модерната рок сцена у нас - Der Hunds (Дер Хундс), ще отпразнува своята 10-годишнина с концерт в столичния бар Jet Rock на 17 януари, петък.

Рокаджиите ще направят ретроспекция на пътя си от големия ъндърграунд до голямата сцена. Купона ще подкрепят и приятели-музиканти от групи като Soundprophet, Panican Whyasker, Corecom, Casual Threesome и други, които също ще се качат на сцената.

Поводът за събитието е първият концерт на бандата точно преди 10 години в друг столичен клуб – "Fans". Тогава в оригиналния си състав: Боби "Косатката", Георги Фидлер и Миро Виденов изсвирват едва 6 авторски песни, които по-късно стават част от първия им албум "Blue Animals". Той излиза през 2009. Оттогава формацията започва да набира популярност.

Както MySound.bg извести, през пролетта на 2011 тя спечели конкурса за "непопулярна група" на фестивала "Елевейшън" в конкуренцията на 312 български групи. За съжаление лошите атмосферни условия провалят втория ден на събитието в Разлог и не позволяват на момчетата да се включат.

През 2012 излиза вторият студиен запис "Home", а бандата удря същото лято на главната сцена на два от най-големите рок фестивала в България. През юни музикантите откриват Elavation Festival 2012 за изпълнители като Cypress Hill, Erykah Badu и Sean Paul, а през юли подгряват за Guns N' Roses, Ugly Kid Joe, Kaiser Chiefs, Within Temptation в афиша на Sofia Rocks 2012. Групата се изявява и на фестивали като Spirit Оf Burgas, Wrong Fest, "Цвете за Гошо" и други.

Изминалата година беше също много успешна за Der Hunds. Рокаджиите издадоха два видеоклипа - първият към парчето "Waterfall", а вторият -  към песента "Дива птица", с която участваха в конкурса "Зелената песен на България". Макар и дебют на български за групата, тя грабна наградата за най-добър текст.

Момчетата обещават знаменателно парти и канят всички свои приятели и съмишленици в Jet Rock.


Още - на:

www.derhunds.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички