Музиканти, свирили с Джон Лорд и Дани Миноуг, в Големите надежди


Музиканти, свирили с Джон Лорд и Дани Миноуг, в Големите надежди

4066

Едни от най-известните и виртуозни български музиканти, работили и  свирили на една сцена със световни величия от Дийп Пърпъл, Пинк Флойд, Айрън Мейдън, Апокалиптика, Дани Миноуг и много други, ще се обединят в бенда на "Големите надежди", заставайки до най-малките таланти.

В състава на формацията са Венко Поромански (барабани), Иван Христов (пиано), братята Дарин и Васил Василеви (китара), Ивайло Звездомиров (бас китара), Иван Боруджиев (саксофон), Мартин Ташев (тромпет), Константин Атанасов (тромбон) и чаровният дамски квартет Стрингс. Неоспорими таланти, всеки от тях може да се похвали с успешна кариера и още по-интересни истории с едни от най-големите имена в световната музика.

Такъв е примерът с Дарин, Венко и Ивайло, които участват в проекти с основателя на Дийп Пърпъл - Джон Лорд. Дарин е свирил с него на концерти в България и Европа, а през 2012 е поканен от легендарния пианист да запише китарите за "First Movement" – най-емблематичната част от "Concerto For Group And Orchestra" в Abbey Road Studios в Лондон, където застава до имена като Брус Дикинсън (Айрън Мейдън), Стив Морз (Дийп Пърпъл), Джо Бонамаса и Гай Прат (Пинк Флойд). Дарин Василев е и единственият български музикант, който записва в Abbey Road Studios и е избран от Джон Лорд измежду трима световноизвестни негови колеги.

Честта да работи с Джон Лорд е имал и Венко Поромански (барабани), един от основателите на група Те. Свирил е на една сцена с имена като Симпъл Майндс, Дани Миноуг, Атомик Кийтън и музикантите от Инкогнито. Не само музиката, но и истинско приятелство го свързва с Гули Брием – барабанист на Мецофорте, работил с Мадона, Маями Саунд Машийн и Бьорк.

Изключително любопитна е и историята на бас китариста Ивайло Звездомиров. Един ден той получава изненадващо обаждане от световноизвестния музикант Майк Стърн, който го кани да организират общ уъркшоп. Той обаче решава, че някой си прави шега и затваря телефона. Налага се лично асистентката на Майк Стърн да се свърже с него, за да повярва на това, което се случва, и да започне съвместната им работа.

Накрая, но не на последно място – нежното попълнение в лицето на квартет Стрингс. Дамите са подгрявали концерти на Апокалиптика, Бони Ем, Иръпшън, Кели Фемили. Това е единственият квартет у нас, реализирал се с авторски проекти – два видеосингъла, едно EP издание, албум с 11 авторски парчета, множество самостоятелни концерти, участия на престижни събития и клубни гигове. Какво се случва, когато най-големите застанат зад най-малките? Кой още ще се присъедини към бенда на "Големите надежди" и кои ще бъдат първите таланти, които ще излязат на една сцена с тях, ще стане ясно в ефира на Нова от 20.00 ч. на 12 март.

Водещ на "Големите надежди" ще бъде Драго Симеонов – любим радио глас, телевизионно лице, колумнист, но най-важното – дете по душа.

Не като журналист обаче, а като "колекционер на случки" – така Драго описва себе си, а причината е любимото му занимание – да разказва истории.  Той описва детството си като "любопитно, с някои елементи на щуравост". "Бях отговорен палавник и правех само необходими бели, но понякога нуждата от тях беше наистина голяма", признава той. Пукнатата глава на негов съученик и опит да се обръсне, когато бил само на 7 години, са част от пакостите в биографията на водещия. Един от най-ярките му спомени обаче е покупката на българското детско комикс списание "Дъга" №3, която до ден днешен смята за една от най-добрите му инвестиции. Това е и началото на колекционерската му страст и неговата любов към комикс героя Добромир – първият български каратист. В този период не крие, че има и още една голяма любов – идеята да стане като Брус Лий.

Артистичността му също се проявява от малък – първите му публични изяви датират от времето, когато баща му записвал неговите ранни "представления" на домашния касетофон, а той бил убеден, че момчето на касетката е с пъти по-умно от него. Признава, че оттук се ражда и любовта му към радиото и микрофона. Мечтаел дори за певческа кариера. След известно лутане между музиката и щангите, дори му хрумнала идеята, че може да стане пеещ щангист.

Днес Драго признава, че детето в него никога не го е напускало. Горд татко на малкия Павел, двамата разговарят на общ език – затова и се обръщат един към друг с "приятелю". Обичат да играят на филми, а за "Дядо Джони", както често наричат любимия певец на ДрагоДжони Кеш, са убедени, че е техен роднина. И макар синът му да го описва с краткото "леко брадат", Драго е категоричен, че човек остава дете, дори когато е "леко брадат".

Над 1000 деца от цяла България се представиха на кастингите, но само 60 от тях ще видим в ефира на Нова. По време на турнето в страната 30 % от малчуганите са били прослушани в столицата, следвани от Пловдив, Варна и Добрич. Численото превъзходство категорично се пада на момичетата – те са били 60 %, а малките господа са – 40 % от всички явили се таланти. Любопитен факт е, че сред прослушаните малчугани е имало много братя и сестри, изправили се в пряка конкуренция един срещу друг. Голяма част от децата са в долната възрастова граница от 4 години. Въпреки крехката им възраст обаче, в част от репертоара им са били изпълнители като Уитни Хюстън, Адел, Бионсе… и дори рап звезди.

Междувременно, всички, които обичат да се забавляват и искат да бъдат част от публиката на "Големите надежди", могат да заявят своето желание, като се обадят на телефон 0885 613 363.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички