Rich Company с нови парчета и различно звучене в Rock It


Rich Company с нови парчета и различно звучене в Rock It

6362

Музикантите от Rich Company ще презентират новия си репертоар в столичния бар Rock It.

Както MySound.bg вече извести, това ще се случи от 21.00 ч. на 26 февруари, сряда.

Шоуто ще продължи около 90 минути, в рамките на които групата ще представи за първи път на живо авторските си парчета "Пробуждане" и "Философия".

Вход: 7 лева.

Формацията е създадена през 2013 в София с идеята за "производство" на авторска музика. В групата са Венелин Цветков - вокал и китара, Румен Антов (Ричи) - китара, Ивайло Петров (Иваца) - бас и Николай Филипов - ударни. Музикантите творят собствените си композиции със забележителна креативност и актуално за меломаните звучене. Стилът на бандата не може да бъде определен еднозначно. В него се забелязват богати съчетания от разнообразни преливащи настроения - от пауър и хеви, през прогресив и ню метъл, та до траш, плюс красиви баладични хармонии в съчетание с "красотата" на заобикалящата ни агресивна действителност. Миксът от лирични и експлозивни вокали е способен да накара кожата на слушателя да настръхне, обясняват запознати с новия материал на бандата. Нейните композиции са на роден (български) език и описват страстите и вълненията на личността, препускайки по житейския си път.
 
Историята на групата започва през пролетта на  2012. Румен Антов, Ивайло Петров и Венелин Цветков решават да създадат нов музикален продукт и започват усилен творчески процес. Дълго време не намират подходящ барабанист, който да бъде част от идеята, но през 2013 липсващата част от машината е запълнена от Николай Филипов, с който групата придобива завършен облик и търсеният ефект е вече налице. Съставът е наречен Rich Company, като името идва от стар музикален проект на Румен Антов, но с изцяло нов имидж и звучене.

Румен Антов - Ричи започва да свири на китара през 1980. Създава група Аналгин заедно с Ивайло Петров-Иваца (бас) и Звездомир Керемидчиев - Звезди (вокал), която бързо се разпада с влизането на Ричи и Иваца в казармата. През 1984 Антов се присъединява към група Фобос, а през 1985 основават заедно с Иваца и Иван Латинов (по-късно барабанист в Ера) група Плод и зеленчук. През тези години се появява и прякорът му Ричи, защото той е един от не многото рок китаристи, можещи да свирят като Ritchie Blackmore от Deep Purple. През 1987 се присъединява към Конкурент, участвайки в първия албум на групата, който е издаден на обща плоча с албум на Ера. Следват многобройни концерти в цялата страна. През 1999-2000 година отново се връща в групата за концертни участия и запис на нови песни.

През лятото на 1991 Ричи и Иваца се присъединяват към проекта на Любомир Малковски и създават групата ЕрМалък, реализирайки първия албум на групата "ЕрМалък 1". Иваца участва и във втория проект на ЕрМалък. През 1992 Антов основава формацията Богат — Беден заедно с Марио Балтаджиев — клавишни, Иван Калфов — бас (по-късно в БТР), Александър Каранджулов (барабани) и Огнян Цолов — вокал на Елит.

Записва и първия си самостоятелен инструментален аблум "Между земята и небето" с участието на Иван Калфов, Ивайло Крайчовски, Петър Попов, Александър Каранджулов. Той излиза на аудиокасетка през 1993 с продължителност 40 мин. Продуцент е Денис Ризов. Издава "Унисон/Старс Рекърдс".

Следващият му албум е "Сесирич" (1996), продуциран от "Рива Саунд", по текстове на Светлана Терзиева - Сесил. Включени са песните "Американска мечта" (Васко Кръпката), "Златната врата" (Ники Томов), "Упражнение по самотност" (Иво от Биг Мама Скендъл), "Игра на сълзи" (Тони Чембъра), "Единак" (Камен Кацата), "Улицата на греха" (Вили - D.U.N.E.), "Хладен век" (Васко, Маратон), "Когато децата не спят" (Ники Томов), "Тъжна луна" (Тони Чембъра), "Шехеразада" (Кембъла), "Хотел "Желание" (Огнян Цолов). Песните са записани с участието на Ивайло Крайчовски, Дани Годжев, Влади Хармониката, Хр.Павлов и други.

През 1995 създава формацията Рич Къмпани с вокал Велимир Борисов (Villy Dune), който напуска през 1997, и на негово място идва Станислав ПандинТраша, следват много концерти и запис на албум през 1999. Малко след това групата се разпада и албумът не така и не вижда бял свят! През 2004 заедно с Антон Георгиев — вокал, Мартин Стоянов — клавишни, Милен Козов — ударни и Антон Антонов създават групата Ер Голям. Тя има 6 авторски парчета, сериозен брой участия в клубове и мото-рок събори, но все още няма издаден албум. През 2010 Венелин Цветков се присъединява към групата като басист и поддържащ вокал.

За Румен Антов – Ричи всичко започва през 1980 година. Той черпи вдъхновение от музиката на Щурците и китарните партии на Пеци Гюзелев. Не пропуска техен концерт. Година по-късно основава група Аналгин и се качва на музикалната сцена. Голямото вдъхновение обаче идва с първите плочи на Дийп  Пърпъл. "Счупил съм само 4-5 грамофона. Бях голям фен на Ричи Блекмор и това ми беше работата - по цял ден на грамофона с китарата. Нямаше учители, нямаше компютри, трудно се намираха ноти. Седиш у вас и свириш по цял ден и това беше", споделя Ричи. Той признава, че преди 20 години е знаел всички сола на легендарния китарист. Неотдавна съдбата ги среща и двамата разменят няколко думи след концерт на Блекмор в България.

Антов (втори от ляво на снимката) има няколко награди за най-добър китарист на годината. Всичко дотук е научил сам, признава музикантът, който днес преподава китара в читалището в столичния квартал "Обеля". Освен майсторлък на струните обучава  учениците в страстта към музиката изобщо.

Линк към песента на Rich Company - "Пробуждане":
https://www.youtube.com/watch?v=HIQv8BWkQKU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички