Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Лилия Илиева пее Shirley Horn и Carmen McRae

02.04.2014   MySound.bg
Лили на афиша

Красивата музика на джаз и блус примите Shirley Horn и Carmen McRae ще бъде представена в популярния столичен клуб Студио 5.

Трибютът на Лилия Илиева квартет е от 22.00 ч. на 3 април, четвъртък.

Певицата ще бъде акомпанирана от перфектните Росен Захариев-Роко (тромпет), Александър Логозаров (китара), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Атанас Попов (барабани).

Вход: 10 лв.

Лилия Илиева завършва консерваторията "Принц Клаус" и има невероятната възможност да трупа опит благодарение на известни джаз музиканти като ДжейДи Уолтър (САЩ); Дина ДиРоус (САЩ) и Франсийн ван Туйнен (Холандия). Вокалната педагогика и композицията се превръщат в нейна страст. Лили сформира квартет, с който изпълнява свои композиции и аранжименти на джаз стандарти. Нейните корени я отвеждат в нова посока с фолк/джаз проекта Songs Of Aeon, където е ко-лидер. В Барселона, Лили събира малка група от певци и я нарича Acapella. Вокалистката композира джаз ориентирани пиеси за хор. След дипломирането си в Холандия през 2013  тя работи над нови проекти с български и чуждестранни изпълнители.

Александър Логозаров също е възпитаник на консерваторията "Принц Клаус". По време на следването си младият китарист и композитор стартира някои от проектите, в които е ко-лидер  - Space Cadillac (авангардно китарно трио) , Songs of Aeon (български фолклор /джаз) и Alex Logozarov Trio. В желанието си да трупа музикални преживявания, Александър се възползва от много покани да бъде сайдмен в чужди групи и проекти. С някои от тях прави турнета в Северна Европа, където свири на сцените на ELBJazz Festival (Германия), Aarhus Jazz Festival (Дания), Swingin’ Groningen Festival и Grand Theater Groningen (Холандия).

Сред по-открояващите се участия на Логозаров са тези с американците Randy Brecker, Alex Sipiagin, David Berkman, Michael Moore и холандците Miguel Martinez, Ben van Gelder и Candy Dulfer.2821
100%
 

Януари ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031