Една гръцка и две български групи ще подгряват за Rotting Christ


Една гръцка и две български групи ще подгряват за Rotting Christ

4938

Младите гръцки траш метъл надежди Chronosphere и родните групи Dimholt и Murder Of Crows ще бъдат подгряващи на Rotting Christ в София.

Както е известно, бандата пристига за концерт в клуб R.B.F. на 12 април по покана на Live & Loud. Три години след последното си гостуване у нас, пионерите на блек сцената в южната ни съседка ще представят актуалния си албум "Don Daimona Eaytoy" (Season Of Mist, 2013), сочен като шедьовър от медии и фенове.

Да припомним, че лидерът на Rotting ChristSakis, обяви във видеообръщение към българските фенове, че групата ще изсвири специално за шоуто в София един от най-дългите си сетове.  

http://www.youtube.com/watch?v=nJNDvyf_NbA

Билети за концерта на Rotting Christ - в касите на Eventim в страната (Germanos, Office 1, Technomarket, Technopolis, "Пикадили", OMV, Usit Сolours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис," каса 3 на НДК), както и онлайн. Цената на пропуските е 30 лв., а в деня на събитието става 35 лв.
Закупилите билети за този концерт ще могат да влязат на шоуто на  Agathodaimon, Netherbird и Withershin на 13 април за 15 лв. За всички останали цената остава 20 лв. За да се възползвате от намалението не трябва да сваляте гривната, която ще ви бъде поставена на входа на клуб R.B.F. преди началото на концерта на Rotting Christ, уточняват организаторите.

Съпорт бандите:

Атиняните Chronosphere са сформирани от Spyros Lafias (вокали/китара) и Kostas Spades (бас/бек вокали) през 2009. Първоначално започват като олдскуул траш метъл банда, но по-късно променят леко стила си. Сега тя е в състав: Spyros Lafias (вокали/китара), Kostas Spades (бас/бек вокали), Thanos Krommidas (барабани), Panos Tsampras (кирата/бек вокали), а саундът й е  определен като ню уейв ъф траш метъл.

Групата има едно демо – "Hypnosis", записано през 2010 в Made In Hell Studio. Участва с парчета в компилациите "Manifesto Music Movement" две поредни години. През 2011 музикантите издават дебютния си албум "Envirusment", записан в Esoteron Studios и издаден чрез Athens Thrash Attack и Eat Metal Records. Всички тези издания са подкрепени от много концертни изяви, фестивални участия и турне в Гърция, където формацията дели сцената с едни от най-известните си сънародници - Rotting Christ и Suicidal Angels, включително и световните звезди Evile. Черешката на тортата в кариерата на бандата е изявата на фестивалите Metaldays и Wacken Open Air, а в момента момчетата приключват работа  по втория си албум.

Chronosphere - "Brutal Decay" (видео):

https://www.youtube.com/watch?v=7EiezWqDGq8

Woundheir (вокали) и Asen (китари) Dimholt  в Бургас през 2003. В този състав групата започва работа по свои парчета, които впоследствие влизат в дебютното демо CD "Аegri Somnia" (2007). До началото на 2005  проектът е дуо, но плановете са за събирането на пълноценен състав, в който групата да продължи своето развитие. Не след дълго към Woundheir и Asen се присъединява китаристът Rumen, а скоро след това са завършени две изцяло нови парчета. Няколко месеца по-късно e намерен басист в лицето на Yavor. През есента на 2006 този състав започва и първите си репетиции, а на барабаните сяда Stanimir, който се превръща и в официален барабанист на състава.
През 2007 бандата приключва записите на демото "Aegri Somnia". Изданието е пуснато в продажба в ограничен тираж и към днешна дата е продадено изцяло. Три години по-късно, през пролетта на 2010 се състои премиерата на ЕР-то "Live Somnia", включващо две стари песни и две концертни версии на нови композиции.

През 2009 идва и първата покана за концерт: Dimholt делят сцена със Serpentine Creation и Drevna. В следващите години бандата трупа сценичен опит, изявявайки се редом до Vrani Volosa, Diabless (eкс-Frozen Shit), Azzrakgar, The Revenge Project, Claymore, Eufobia, Dark Inversion, Prokyon, Act Of Grotesque, Алкофилия, Unhumanity, Necromancer, Envolter, Shambless, Belgarath, Bloodlines, Enthrallment, Impenitence, Mass Grave, Coprostasis, O.H., Savage Ravage и Feudistes. През ноември 2010 музикантите получават честта да подгряват за концерт на чуждестранна банда (испанските авангардисти Kathaarsys), а през следващата участват в гостуването на гърците Erevos и изнасят три концерта в Сърбия с групите Bane, Tales Of Dark, Dream Epic, Toxic Trace, Defilement по покана на Zlabog Promotions. След формални "преговори" между музикантите и Nikola Vukobratovic, те избират Zlabog Promotions за свой официален мениджмънт. Както MySound.bg писа, през миналата година групата бe съпорт на англичаните Cradle Of Filth в София.

Съвсем наскоро Dimholt приключиха и работата по дебютния си албум "Liberation Funeral", записан в столичното Sub Zero Studio с помощта на Николай "Бебо" Берберов, а за микса и мастеринга групата работи с Thomas "TT" Tannenberger – китарист, барабанист и двигател на австрийските блек метъл легенди Abigor.

Dimholt: http://dimholt.e-logix.org

Формацията Murder Of Crows е основана в София в края на 2010. Стилът й е мелодет/дарк метъл. Членовете на групата са Делян Караиванов - вокал/китара, познат с участието си в групите Cеnter и Upyr, Явор Атанасов – китара, Тодорин Тонев – бас, Павлин Николов - барабани ( I.T.S.I. ). Предстоят записи за дебютен албум, който вероятно ще е готов в края на 2014, началото на 2015.

Facebook:

https://www.facebook.com/pages/MurderOfCrows/209783482399149

Линк към концерта на Rotting Christ във Facebook:

https://www.facebook.com/events/601708766570103/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички