Музеят на кметъла Цонко Цонев пристига в София


Музеят на кметъла Цонко Цонев пристига в София

3936

Нестандартната идея на кмета на Каварна Цонко Цонев е да покаже ценните експонати, събрани през годините в личната му колекция.

В пътуващата рок експозиция е включена колекция от китари с автографи, макет на паметника на Рони Джеймс Дио (на снимката Цонев е със Саймън Райт, барабанист на покойния вокалист), златният албум на Deep Purple - "Burn", който е само в 50 екземпляра в целия свят, с автограф на Глен Хюз, уникални дискове и предмети от музиканти и групи, които са гостували през годините в рок столицата на БългарияКаварна.

Официалното откриване ще бъде в Rock Bar Fans от 13.00 ч. на 12 април, събота. а събитието ще присъстват Звезди, Фънки, Наско от БТР, Данчо Караджов, Денис Ризов, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Христо Мутафчиев, Андрей Слабаков, Теди Москов, Румънеца и Енчев. Специална покана е отправена лично към рожденичката Йорданка Фандъкова, за която е подготвен оригинален подарък.

"Искам рокаджиите да видят това, което съм събрал през годините, защото то е много по-добро от това, което има в много рок-кафета и барове в цяла Европа. Казах си защо да е само в Каварна, защо да не е и в София?", обясни Цонев в предаването "Денят започва" на БНТ.

Автомобилът е друга подвижна част от музея – в нея има много автографи освен от музиканти, и от спортисти, актьори, режисьори, сред които Том Беринджър, Анатолий Карпов, Емир Кустурица.

Колата също ще бъде отворена за посетители на откриването на изложбите.

Fans е на булевард "Васил Левски" № 114.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички