Великденски концерт на Петър Салчев на Камерна сцена Пловдив


Великденски концерт на Петър Салчев на Камерна сцена Пловдив

4544

"Камерна сцена Пловдив" кани пловдивчани и гостите на града на концерт-празник за Великден с Петър Салчев и проекта му One Ballad Night в Първо студио на Радио Пловдив от 19. 00 ч. на 22 април.

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието на проекта, който се роди преди две години в Пловдив и се радва на творческа жизненост, като спечели сърцата на публиката и във Варна, Русе, Добрич, София, Бурас.

Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като "My Funny Valentine", "How Deep Is The Ocean", "Slow Hot Wind", "Amapola".

"Баладата е трудно изкуство. Това е музика на наситените със съдържание паузи. То е другата инвенция в музиката -  с малко изразни средства да казваш много. От съществено значение са и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми. One Ballad Night e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката да бъде докосната", споделя Салчев.

"Концертът в Пловдив съвпада с Възкресение Христово и това не е случайно. Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, непременно ще дойдат добрите времена", допълни музиканът.

Музиката в One Ballad Night е на ръба на жанра – част от темите са с типично джазово звучене, а други в характерен популярен стил. Но е сигурно, присъстващите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците: Петър Салчев – вокал, Мирослав Турийски – пиано, Петър Момчев – саксофон, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов – ударни, Веселин Митев – виолончело.

За новия си сезон "Камерна сцена Пловдив" се съфинансира от община Пловдив и фирма "Дерони". Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Както MySound.bg нееднократно информира, проектът партнира и с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), която чества своята 50-годишнина през 2014.

"Камерна сцена Пловдив" във Фейсбук:
https://www.facebook.com/ChamberScenePlovdiv

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички