Порцион мощен пост рок от Keira Is You и Абсолютно начинаещи


Порцион мощен пост рок от Keira Is You и Абсолютно начинаещи

4175

Съвместен концерт на Keira Is You (на снимката) и Абсолютно начинаещи предстои в столичния клуб Maze от 21.00 ч. на 26 април.

Както MySound.bg вече обяви, добре познатата у нас полска пост рок/дарк уейв група и легендарната българска ъндърграунд формация ще се изявят в афиша на "Аларма Пънк Джаз". Радиофестивалът на програма "Христо Ботев" и Културният център на СУ "Св. Климент Охридски" започнаха съвместна серия концерти под мотото "АлаRма Pъn(K) Дjаз: СУниверситетски арт пространства!".

Турнетата на Keira винаги си имат имена. И ако предишното гласеше, че последният ред все още се нуждае от герои (перифраза на името на третия им албум, издаден от британския лейбъл Edils Recordings през 2013), то сегашното отива още по-нататък с името си Thought I Told You To Give Up. Групата идва у нас с двама нови музиканти – Адам Карковски от Random Hero (бас и акордеон) и Павел Осовски (клавири), познат повече като китарист и вокалист на London Type Smog. Автор на музиката е, както винаги, фронтменът Якуб Радомски, а барабанистът Яцек Пелка ще направи специален диджейски сет на следващия ден, включващ пост рок селекция и музика от лейбъла Edils Recordings.

Гостите са излизали на една сцена с групи като Placebo, Appleseed Cast и Jeniferever, а саундинженер на албумите им е Магнус Линдберг от Cult Of Luna. Последният засега диск на поляците - "Last Row Need Heroes", е мрачен, напоителен и концептуален колкото си искате и стига назад чак до позабравени персонажи като О’Брайън на Оруел. В него свири и Мартин Сандстрьом от Jeniferever, когото се надяваме отново да чуем у нас скоро – вече с новата му група Stiu Ni Stiu.

За Абсолютно начинаещи може би няма какво да се добави, изхождайки от факта, че откакто излезе недадейно на фестивала "Улица Нов живот" преди около две години (след 20-годишна пауза), проектът е един от най-активните на софийската концертна и фестивална сцена – и с хитовете си от началото на 90-те ("Две сълзи", "Некролози" и т.н.), които са абсолютна класика в родния ъндърграунд, и с достатъчно нови песни, създадени точно през тази година и половина оттогава, които задължително трябва да се чуят.

Мони Воев, Косьо Гюров, Милен Козов-Ломбардо и Георги Тонев.

Последният се превърна и в един от най-сериозните фенове на Keira у нас след ноемврийското им турне, което е и една от добрите предпоставки за историческата среща на двете групи в Maze на 26 април.

Билети в "Дюкян Меломан" и онлайн чрез TicketPlus и Eventim! 8 лв., двама за 15 лв., 10 лв. на входа на клуба в деня на концерта.

Maze е на "Граф Игнатиев" 2/ "Христо Белчев" 1.

Повече инфо - на:

https://www.facebook.com/alarmafest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички