Magnetica: Quantic с банда на живо в клуб Терминал 1 на 21 май


Magnetica: Quantic с банда на живо в клуб Терминал 1 на 21 май

3896

Популярният диджей, продуцент и мултиинструменталист Quantic пристига в София със своя бенд за концерт в клуб "Терминал 1" на 21 май, сряда.

Този път британецът ще представи пред българска публика чисто новия си солов албум "Magnetica" по покана на Keen Acts като част от музикалната платформа на Ballantine’s - My Beat.

Мултиинструменталист, продуцент, диджей, селектор и пътешественик – така накратко може да бъде описан Quantic.

Музиката на Will Holland, както е истинското име на артиста, e добре позната на всички, които следят отблизо фънк, дъб, реге и соул сцената през последните 15 години. Гостът изстреля хитовите парчета "Don’t Joke With A Hungry Man", "Mi Swing Es Tropical", "Primate Boogalloo", "Pushing On",  както и редица колаборации с различи изпълнители като Alice Russell, Spanky Wilson, Mr. Scruff и Nickodemus.

През последните близо седем години Quantic живее и твори в Колумбия, където се зараджат и последните му три проекта Quantic And His Combo Bárbaro, Flowering Inferno и Ondatropica, предстили различни тропически звуци, които Quantic композира заедно с музиканти от Южна Америка в стиловете латин фънк, кумбиа, салса, реге. В този период се появяват и излкючително успешните колаборации на Holland с продуцента Nicodemus и покоряващия глас на американската соул певица Spanky Wilson.

Творческият процес при Quantic се отключва с многократно и многопластово моделиране на звука, който винаги е пропит от средата и мястото, където е сътворен. Експериментаторският дух е водеща сила при появата на първия му албум, който композира в домашното си студио. Артистът използва бийт семплинг основа, вдъхновена изцяло от музиката на 70-те, комбинирана със звука на модерни инструменти. Следва проект-препратка към влиянието на американския ритъм-ен-блус, но дискът предлага и дръм-ен-бейс и хип-хоп мотиви, семплирани с фънк и соул.

Новият албум на  китариста, акордеонист, студио инженер, музикален селектор, режисьор и автор на редица ремикси не случайно носи името "Magnetica". Изпълнен с различни влияния от Южна Америка, Ямайка и Етиопия, дискът залива с топли и магнетични мелодии и доказва за пореден път големия талант и продуцентски нюх на Quantic. В записите участват PongoloveBuraka Som Sistema, етиопецът Dereb Тhe Ambasador, вокалистите Iara Renno (Бразилия),  Nidia Gongora (Колумбия), Thalma De Freitas (Бразилия) и, разбира се, Alice Russell ("You Will Return"). По време на шоуто си в София, Quantic и неговите музиканти ще изпълнят едни от най-добрите парчета от "Magnetica", както и пиеси от всички други проекти на Will Holland.

Поради ограничения капацитет на клуба е препоръчително предварителното закупуване на билети, които са в продажба в мрежата на Eventim на цена от 25 лв.

Quantic: Duvido ft. Pongo Love:

https://www.youtube.com/watch?v=JqYtyb9iERk

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички