Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Доминик Милър, или гласът на китарата. Ad Hoc


Доминик Милър, или гласът на китарата. Ad Hoc

3989

Един от най-иновативните китаристи и съвременни композитори - Доминик Милър (Dominic Miller), пристига в България за втори път по покана на Sofia Live Club.

Китаристът на Стинг, както го наричат всички, идва с бандата си, за да представи своя последен албум "Ad Hoc", излязъл през февруари, с концерт от 21.00 ч. на 20 май, вторник.

Музикантите, с които Доминик ще се изяви у нас, са пианистът Майк Линдъп (Mike Lindup), (Level 42), Рани Крижа (Rhani Krija) (перкусии) и Николас Фижмън (Nicolas Fiszman) (бас). Виртуозът дефинира заглавието на проекта "Ad Hoc" като "нещо, създадено в момента, за да отговори на нуждите в особено състояние". Не може и да има по-добро заглавие за последния албум на Доминик Милър, в който той успява да запази спонтанността, енергията и свободата по време на творческия музикален процес. "Опитът ме е научил, че в първия момент, когато мисля за една идея или концепция, е най-доброто, което ще звучи впоследствие. Това е почти като първата целувка. Може би малко по-неудобно, но наистина незабравимо. Исках да уловя точно това чувство. Нямах представа как ще звучи, докато не пристигнах в студиото с музикантите. Въпреки че се познаваме много добре, не исках да се чувстват нервни или уязвими, така, както са били на първа среща", разказва повелителят на струните.

Сред останалите гостите в неговия последен индивидуален диск са не по-малко легендарните Lars Danielsson (виолончело), Sebastian Studnitzky (хармониум, пиано и тромпет), Eda Zari (вокали), Dylan Fowler (lap steel китара) и Peter Tickell (цигулка).

Роден в Буенос Айрес, Доминик Милър израства в Аржентина. Още на 8 години посяга към китарата,  на 15 започва да се занимава сериозно и заминава да усъвършенства своите познания в London’s Guildhall School Оf Music.

Доминик има записани над 9 албума с гениалния Стинг. Двамата започват съвместната си кариера през 1990. Към момента имат над 1 200 съвместни концерта, чийто брой подължава да се увелачава. Виртуозът е неразделна част от изявите на знаковия британец и описва успеха кратко, точно и ясно: "Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани".

Милър е съвтор на много песни за Жилото, но най-любима е популярната "Shape Of My Heart". Асът на струните споделя как често му задават въпроса "Не ти ли писна да си по-известен като китариста на Стинг?", но с усмивка отвръща, че успехът и повече от 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работаи се гордее с това. Но не пропуска да се пошегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае.  

Записвал с Фил Колинс в края на 80-те години, Доминик не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии. Съдбата го отвежда при Колинс, за да работят заедно по четвъртия му солов албум "...But Seriously". Китарните партии в хитовете "Another Day In Paradise", "I Wish It Would Rain Down" и "Do You Remember?" са именно негови. Този успех го отвежда на прослушване при Стинг.

Останалото е история.

Билети за концерта - чрез в мрежата на www.eventim.bg на цена от 30 лева и на място по 35 лева. ВИП пропуск със седящо място - 40 лева. За всички билети, които не са ВИП, се изисква резервация.

Повече информация тук:
http://www.dominicmiller.com/
https://www.facebook.com/DominicMillerOFFICIAL

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички