Белослава с оркестъра на Луфтханза. Summer Vibe


Белослава с оркестъра на Луфтханза. Summer Vibe

4935

Mеханици, които свирят на фагот, пилоти - виртуози на цигулка, бляскавата Белослава и бендът на Живко Петров ще бъдат част от програмата на един необичаен концерт.

Самолетните хангари на Lufthansa Technik на летище София ще се превърнат в концертна зала на 29 юни. "Музика в небето" ще представи за първи път в България симфоничния оркестър Lufthansa Orchestra, съставен от служители на компанията от цял свят.

В събитието в България ще се включат над 40 музиканти от Lufthansa Orchester, които ще представят съвместно произведение заедно с Белослава, a певицата също така ще изнесе концерт, акомпанирана от бенда на маестро Живко Петков.

През октомври 2010 Lufthansa отправя покана към всички свои служители за записване в собствения оркестър на компанията. Първите прослушвания са през януари 2011, а дебютът на Lufthansa Orchestra е през май 2011 по време на благотворителен концерт на HelpAlliance във Франкфурт. Той е последван от много други изяви в Германия, както и в чужбина, в различни формации. Всяка година от създаването си, оркестърът изнася традиционен пролетен и есенен концерт, които са напълно разпродадени. Lufthansa Orchestra е гвоздеят в празненствата по повод честването на 10-годишния юбилей на Терминал 2 на летището в Мюнхен.

Артистичен директор на оркестъра е Andrea Hoyer, координатор услуги в авиокомпанията във Франкфурт, която е завършила Royal Academy Оf Music, висше музикално училище в Мюнхен. Andrea Hoyer е имала концертни изяви с Andrea Bocelli и David Garrett. Председател на оркестъра е Olaf Mielmann – одитор в Lufthansa Group, дипломиран физик с участие в множество концерти с Младежкия симфоничен оркестър на Хамбург. Билетите за "Музика в небето" са на цена от 35 лв. с включен коктейл след концерта и могат да бъдат намерени в Ticketsbg.com и на касата на Сantus Firmus в столичната зала "България".

Междувременно, Белослава ще прегърне лятото в Sofia Live Club на 31 май, събота.

Вокалистката определя този концерт като минималистичен, акустичен сет с перкусии, тромпет, барабани, пиано и глас, с който музикантите ще поканят публиката на среща с лятото.

В съпровод на Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев тя ще изпълни последните си сингли от предстоящия ѝ четвърти студиен албум - "Няма", "Времето за мен си ти", както и "Лято за двама". Както MySound.bg писа, последната композиция доскоро нямаше заглавие, но вече е с име, илюстриращо приказката, разказана в нея – за лятото в най-красивите му измерения, което е съвършено най-вече когато е споделено.

Мотото на лайва е Summer Vibe, а саундтракът на лятото ще бъде допълнен от селекцията на DJ Desy (Деси Андонова). Стартът е в 23.00 часа, а билетите ще бъдат достъпни на място в клуба.

Веднага след събитието, приветстващо най-цветния и слънчев сезон, започват снимките на видеоклипа към "Лято за двама". Сюжетът ще бъде пресъздаден чрез красивия кинематографичен поглед на Виктор Чучков, който преди повече от 10 години засне видеото към боса-новата "Където си ти" и сега ще режисира новата песен на Белослава.

Клипът ще се появи в първите дни на астрономическото лято.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички