The Golden Project – картини и музика в едно


The Golden Project – картини и музика в едно

4161

На 5 юни от 20.00 ч. в Sofia Live Club ще се случи нещо различно.

Джаз формацията The Golden Project ще представи дебютния си албум "SevenƟ Sense" с уникална арт промоция.

За първи път на сцената освен музикантите, ще се качи и художникът Дончо Дончев, автор на обложката на диска. По време на живото изпълнение на групата, художникът ще рисува и ще се опита да пресъздаде емоцията и настроението на концерта върху платната си. На финала, към всяка изсвирена пиеса ще има нарисувана отделна картина, инспирирана от самата композиция.

Същевременно в клуба ще бъдат изложени и 8 графики, предварително нарисувани специално за албума, като всяка една илюстрира съответна музикална творба в диска. Входът ще е свободен, а публиката за първи път ще има възможността да види живата симбиоза между музика и картини.

Проектът, преплитащ музика и картини в едно, се ражда преди година и половина по време на откриването на изложба на Дончо Дончев, на която The Golden Project свирят. Това е първата среща на артистите, но сходните им интереси и разбирания за изкуство ги държат заедно и до днес.  

Групата The Golden Project е създадена от Тони Златанов и Емил Пехливанов през есента на 2010. Формацията стартира като трио, но бързо се разраства до квинтет. Музиката им е изключително интересна симбиоза между поп, джаз и соул. В момента в проекта са Тони Златанов  - вокал и пиано, Емил Пехливанов - барабани, Димитър Льолев – саксофон, Мартин Ташев – тромпет и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът "SevenƟ Sense" е реализиран в звукозаписно студио "Пекарната".

Дончо Дончев е художник, който изразява себе си в различни насоки. Създава авторски проекти в България и чужбина.  От 1996 участва в изложби в България, Финландия, Германия, Турция, Швейцария, както и организира редица самостоятелни. От 2005 заедно с турския писател Керим Сакъзлъ издават книгите "Стихове в картини", "Прераждането на Сатира" и графичния роман Fatemate, представени с изложби в София, Измир и Истанбул.
 
Рисува 21 страници за Heavy Мetal с текст на Керим през 2011.

Промо версия на "SevenƟ Sense" може да чуете тук:
https://soundcloud.com/the-golden-project

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички