Hypnotic в Sofia Live Club: Виртуозно и грациозно


Hypnotic в Sofia Live Club: Виртуозно и грациозно

4330

Sofia Live Club се оказа тесен да посрещне всички почитатели на квартет Hypnotic.

Както MySound.bg нееднократно писа, талантливите цигуларки представиха  дебютния си албум "Destiny" пред публика онази вечер.

Заведението едвам побра всички почитатели на формацията, които дълго очакваха този момент. В компанията на едни от най-добрите български музиканти - големия Антони Дончев на пианото, китариста Мирослав Иванов, басиста Борис Таслев, Димитър Семов на ударните и акордеониста Петър Димов, красивите дами изсвириха всички пиеси от албума в концертни версии, аранжирани от уважавания италиански композитор Маурицио Абени.

Компактдискът "Destiny" вече може да бъде закупен от сайта на квартета или от неговата фейсбук страница, а скоро ще бъде и в търговската мрежа.

Дамското каре даде да се разбере, че това не е просто изява за близки  и приятели, а начало на активен концертен период.  С първите акорди на "5th Оf Beethoven", с която откриха галата, Hypnotic изпълниха клуба с усещане за неподправено възхищение към класическата форма, наследство от отминали времена. Но с пикантната музикална подправка на съвременна интерпретация през погледа на четири момичета от 21 век.

Наред с красивите си изпълнения, квартетът изнесе открит урок по изящество и женствена естетика със зашеметяващите си тоалети от Quiz, както и с ефектните  прически в стилистиката на ретро шика, отлично пасващa на творческото им амплоа. Преминали през много визуални метаморфози през годините, в днешни дни дамите разпознават себе си най-вече в модните течения на 20-те и 50-те години.

Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола) сякаш хипнотизираха присъстващите, повеждайки ги на незабравимо пътешествие във времето и пространството, свидетелстват очевидци. Развълнуваха ги страстно със своето "Libertango" и разказаха легендата за Asturias. Дамите представиха и първата композиция, аранжирана специално за тях от Иван Христов (екс-Сафо) –  фолклорната песен "Лудо младо", звучаща още по-красиво в изпълнение на струнния квартет и големия джазмен Антони Дончев. Кулминационен момент в програмата бе появата на работилия с Бочели композитор Маурицио Абени, който пристигна специално от Италия, за да изпълни заедно с момичетата любимата им пиеса "Адажио Аранхуес".

За публиката имаше две репертоарни изненади извън включените в албума композиции - филмовата класика от едноименния филм "Усещане за жена" и най-популярната мелодия от филма Pulp Function на Тарантино  - "Misirlou", която накара присъстващите да искат още и още.

Емоционалният концерт завърши с много цветя за всяка дама и бутилка първокласно уиски за мъжката част от музикалния ансамбъл.

Грациите от Hypnotic не скриха, че излизането им на сцената в Sofia Live Club e само началото от серия спектакли в страната, които тепърва предстои да бъдат оповестени.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички