x на Ed Sheeran - най-продаваният албум чрез iTunes в 43 държави


x на Ed Sheeran - най-продаваният албум чрез iTunes в 43 държави

4325

x на британския певец и композитор Ed Sheeran стана най-продавания албум в iTunes в 43 държави, сред които и България.

Записът зае първото място в Съединените щати, Обединеното кралство, Австралия, Германия, Дания, Австрия, Холандия, Канада, както и в още 35 страни. Проектът стана част и от Top 10 класацията на iTunes в 65 страни и е вече златен в Австралия и Нова Зеландия. x е вторият диск на Ed Sheeran, след дебютния му албум +, с който превзема първото място в класацията за албуми в Обединеното кралство през 2011.  

Ed, който е винаги в движение, записва x докато е на най-различни места по света. Изпълнителят работи с впечатляващ екип от продуценти, вклюващ Rick Rubin (Eminem, Jay-Z, Red Hot Chilli Peppers), Pharrell Williams (Daft Punk, Robin Thicke, N.E.R.D), Benny Blanco (Rhianna, Wiz Khalifa) и Jeff Bhasker (Alicia Keys, Jay-Z), които добавят нов привкус към работата на ключовите помощници Johnny McDaid (Snow Patrol) и Jake Gosling - продуцент на +, заради който Ed  отнесе награди BRIT в категориите за най-добър изпълнител и за пробив на британската сцена.

Първи сингъл от новия албум (обложката на снимката), чиято премиера се състоя на 23 юни, е парчето "Sing", записано с продуцентската помощ на Pharrell.x е на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

В iTunes той може да бъде закупен на следния адрес:

https://itunes.apple.com/bg/album//id858518077

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички