Великолепната Кенди Дълфър отново на Банско Джаз Фест


Великолепната Кенди Дълфър отново на Банско Джаз Фест

6678

Малка промяна в тазгодишната програма на международния Банско Джаз Фест донесе  много хубави емоции за почитателите на джаза у нас.

Брилянтната ню джаз и фънк саксофонистка от Холандия Кенди Дълфър (Candy Dulfer) ще замени Шийла И в последната вечер на събитието - 13 август. Промяната е наложена от концертния график на американката.

Гръцката банда Др. Водкатини също отпада от афиша, тъй като междувременно се е разпаднала, разкри организаторът на фестивала доктор Емил Илиев в ефира на БНР. Вместо нея обаче пристигат сърбите Devotion, придобили популярност в западната ни съседка като трибют бенд на Депеш Мод

Посетителите на Банско Джаз Фест вече имаха възможност да се забавляват с Кенди  през 2009, а и с нейния баща - Ханс Дълфър, през 2012.

Освен че са приятелки и фаворитки на титаничния Принс, Шийла И. и Кенди се изявяват съвместно във формацията Chronicles Of  Every Diva (C.O.E.D.), заедно с  Кат Дайсън, Ронда Смит и Касандра О’Нийл. Именно в този формат бандата луди жени дебютира на живо пред българската публика през 2007. 

Кенди Дълфър започва музикалната си кариера на 14 години. Делила е обща сцена с корифеите Принс, Ван Морисън и Пинк Флойд. Едва на 21 години, тя вече е номинирана за "Грами". Парчето й с Дейв Стюърт от Юритмикс, "Lily Was Here", взривява класациите и се превръща в едно от най-известните поп/джаз изпълнения в края на миналия век.

Досега Дълфър е издала над десет албума. В тях русокосата дива синтезира рок и фънки бийт, блус, поп и джаз. Последният ѝ проект - "Crazy", се появи през 2011.

След саксофонистката и нейния бенд в програмата същата вечер е унгарската формация Нигун.

Последен на 13 август е доказаният купонджия Хюбърт Табсбивш вокалист на знаменитата фюжън банда Tower Оf Power.

Банско Джаз Фест и тази година обещава да е дестинация N 1 за меломаните. Събитеието по традиция започва на 8-ми и ще продължи до 13-ти август. Обявени са и два предфестивални дни –  клавирен рецитал на Александър Хинчев (6 август) и клавирен концерт на професор Йовчо Крушев (7 август).

Изявите са на площад "Никола Вапцаров" с начален час 19.00 ч.

Освен официалната програма, ще има и среднощни  джем сешъни с виртуозния  Мишо Йосифов и неговия квартет в "Бъндерица", така че стягайте куфарите - броени дни ни делят от едно от най-значимите джаз събития на годината.

Места в хотелите, казват, не останаха.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички