Андреа Бочели ще пее с над 130 българи на сцената


Андреа Бочели ще пее с над 130 българи на сцената

4260

Оркестърът и хорът на Класик FM радио ще партнират на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели на предстоящия му концерт в София, известиха от Moko Solution, организиращи събитието.

Над 70 оркестранти и 60 певци ще вземат участие в грандиозното шоу, което ще се състои на 31 август от 19.30 ч. на стадион "Българска армия". Това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион. Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо CARisMA.

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, българските музиканти ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика. В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели: сцени с хор из оперите "Трубадур" и "Травиата" от Верди, песни от албумите "Incanto" ("Mamma"), "Passione" ("La Vie En Rose"), "Sentimento" ("Aranjuez Con Tu Amor") и "Vivere" ("Canto Della Terra"). Маестро Бочели обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас.

Ще прозвучат още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори. В уникалната програма ще вземат участие първокласното българско сопрано Светла Василева, която ще представи дуети с Бочели, италианската поп звезда Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо китарно дуо CARisMA и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.

Оркестърът и хорът на Класик FM радио имат богат опит в областта на популярната класика – те са участвали в редица успешни концерти със звезди като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман.

През декември 2013 оркестърът и хорът на Класик FM пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала "Арена Армеец".

Оркестърът има опит и с оперни програми от концертите си с големите български гласове Мариана Пенчева, Цветелина Василева и Надя Кръстева, която ще бъде солист на състава и през октомври 2014.

Билети за концерта на Андреа Бочели все още могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на http://www.eventim.bg/bg/bileti/andrea-bocelli-sofia-bulgarian-army-stadium-674342/performance.html и http://andreabocelli.com/tickets.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички