Етно-класическа приказка от Виктор Чучков и Теодосий Спасов


Етно-класическа приказка от Виктор Чучков и Теодосий Спасов

3650

Маестро Виктор Чучков и Първият кавал на планетата - Теодосий Спасов, ще обединят талант, професионализъм и импровизационни умения в специален етно-класически концерт.

Събитието, организирано от Casa Real, The Lounge Bar и Event Zone, ще се състои в амфитеатъра "Арена" в Свети Влас от 21.00 ч. на 8 август, петък.

Вечерта ще открият талантливите руски деца от фондация "Владимир Спиваков".

Международна благотворителна фондация "Владимир Спиваков" е инициатива от 1994 на световноизвестния цигулар и диригент Владимир Спиваков. Той създава организация, чиято дейност е ориентирана към подобряване живота на деца сираци, както и подпомагането на талантливи млади музиканти. Особено внимание се обръща на професионалната подготовка и обучение на надарени деца с усет към музикалното изкуство.

Веднага след изпълнението на децата от "Владимир Спиваков" ще започне концертът на двамата виртуози с камерен оркестър. Виктор Чучков и Теодосий Спасов са творци, оставили трайна следа в световната музикална история. В репертоара им за вечерта са "Ръченица" из сюита "Тракийски танци", класиката за пиано на Моцарт и Шопен, както и смели съчетания между класическа музика с етно звученето на кавала.
 
Диригентът на събитието - Деян Павлов, е израснал в семейство на музиканти. Ръководил е редица симфонични оркестри в България и е гастролирал из света, включително в Гърция, Германия, Великобритания, Испания, Швейцария, Канада. От 1 февруари 2014 е главен диригент на Плевенската филхармония. "Това е един от най-добрите извънстолични оркестри, с много стара история и традиция", заявява Павлов и допълва, че работата му там го прави изключително радостен. Въпреки това остава верен на майсторските класове по дирижиране в Консерваторията. Освен успехите си на сцената, Деян Павлов записва за радио- и телевизионни канали в България, Испания и Румъния. Дирижира регулярно филмова и съвременна музика за френски и италиански продуцентски компании. Филми, чиято музика е записвана от него, имат награди "Сезар", номинация за "Оскар" и "Златна палма".

Интригуваща, вълнуваща, завладяваща. Такава ще бъде вечерта в "Арена", Свети Влас. Сред романтиката на морето, августското небе и старинната атмосфера на амфитеатъра, звукът на пианото и кавала ще бъдат магически! Не пропускайте да си подарите тази феерия от изключителен талант и неповторимо изкуство, приканиха организаторите.

Изпълнението на Виктор Чучков и Теодосий Спасов е  част от концепцията Summer Session Concerts. Както MySound.bg нееднократно писа, до края на лятото в популяранта поредица ще се изявят Alice Francis, Орлин Павлов, Преслава Пейчева с група ТЕ и много други.

Билети за концерта може да закупите на цена от 30 лв. в мрежата на Eventim или на място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички