Гологан хедлайн в основната вечер на фестивала ManiFEST в Румъния


Гологан хедлайн в основната вечер на фестивала ManiFEST в Румъния

4483

Българската етно-рок формация с американско присъствие в лицето на певицата актриса и преводачка Анджела Родел ще участва в първото издание на международния фестивал срещу добива на шистов газ ManiFEST.

Събитието ще се проведе в Румъния от 6 до 8 септември.  Целта на фестивала е да привлече публичното внимание към опасните последици от метода (хидравлично разбиване или т. нар. "фракинг"), по който се извършва това и да подчертае правото на хората навсякъде по света да живеят в свободна от токсични вещества среда. Събитието ще се случи на мястото, където е планирано поставянето на нова сонда. "По-точно - някъде към молдовската граница, на североизток, недалеч от град Пуйещи, където смятат да слагат сондата, ще има там лагер - направо като Уудсток", шеговито поясни Петър Чухов (втори от ляво на дясно). Освен концерти, ManiFESTще включва и други арт прояви, а също акции, семинари и работилници. Засега участие са потвърдили 18 банди и изпълнители, като Гологан ще бъдат хедлайнъри на основната вечер - 6 септември.

Групата, която, освен у нас, е имала изяви на фестивали и други събития в Германия, Австрия, Унгария, Словакия и Македония, беше прекъснала активната си дейност през 2012, но се събра отново в началото на тази година. Както MySound.bg вече писа, музикантите се изявиха с рецитал на конкурса за нова българска поп и рок песен на БНР "Златна пролет", а скоро записаха и ново парче - "Жадни коне".

www.youtube.com/watch?v=dFr3n-_EGBc

В момента формацията е в състав: Анджела Родел (вокал, тамбура, синтезатор), Петър Чухов (китара, вокал), Иван С. Вълев (бас китара) и Гриша Маникатов (ударни).

Повече информация за фестивала и организаторите, както и линкове към участниците, може да се намери на уебсайта му:

www.festivalmanifest.ro

Още за групата – на страницата ѝ във Фейсбук:

www.facebook.com/gologanofficial

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички