Прог метъл титаните Fates Warning с актуален албум в София


Прог метъл титаните Fates Warning с актуален албум в София

3746

Знаменитата формация Fates Warning пристига с актуален албум - "Darkness In A Different Light", за третата си изява у нас.

Както е известно, пионерите на прогресив метъла ще изнесат концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 13 ноември по покана на Loud Concerts.
 
Предстоящето събитие е част от европейското турне на американската група, което е в подкрепа на многоочаквания й високооценен единадесети студиен диск.

Предишният проект на фронтмена Рей Олдър (Ray Alder) (на снимката), одухотворения китарист Джим Матеос (Jim Matheos) (движещата сила зад бандата) и Ко.- FWXр, излезе преди десет години. Българските фенове обаче ще чуят и най-същественото от кариерата на гостите дотук.

Групарите - особено на живо, са твърде различни от това, което почитателите обикновено виждат по прог рок лайфовете. Музикантите кипят от енергия, залагайки  на взаимодействието с публиката встрани от всякаква стерилност и излишен перфекционизъм. Лудница, спретната от корифеи, ненадминати в цялата история на прогресив метъла с начина, по който успяват да съчетаят техническа брилянтност и фина чувствителност. (Ярък пример: композицията "Monument", която стана рингтон на стотици мобилни оператори по света).

Билетите за концерта на Fates Warnning в София са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, Germanos, OMV, Picadilly на цена от 35 лв., а в деня на шоуто и на място ще струват по 40 лева.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички