Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Sentimental Swingers отбелязват рожден ден с тройна премиера


Sentimental Swingers отбелязват рожден ден с тройна премиера

5099

Деси, Рони и Вера ще представят новия си сингъл "Life Is An Eternal Swing" на своя 4-ти рожден ден с декадентски спектакъл, вдъхновен от големия суинг и музиката на Бени Гудман, Луис Армстронг, Ела Фицджералд.

Спектакълът, който ще се състои в Sofia Live Club на 27 ноември, ще пренесе присъстващите в епоха на безгрижие, живот за мига и музика на танца, докато над сцената се спуска воалът на кабаретната магия и нейните сладки изкушения... Камера: работи!

В шоуто ще участват Михаил Йосифов секстет и балет Нова.

Спектакълът ще започне в 21.00 часа и ще продължи два часа, като в почивката между двата сценични сета професионалните танцьори от Lindyhop.bg ще дават уроци на публиката как се танцува истински суинг. По-рано същия ден, от 15.00 часа, отново в Sofia Live Club, Вера, Рони, Деси и музикантите от Михаил Йосифов секстет по традиция ще представят шоуто си безплатно пред публика над 65 години - хора, които обичат суинга и ще оценят по-лесния досег с него.

"Подготвяме се трескаво. Записваме в студио, взимаме уроци по кабаретни танци. Искаме нашата публика да се пренесе отвъд пределите на Sofia Live Club и всекидневието. Искаме заедно с нея да прекараме вечер на истинско щастие!" - споделят Sentimental Swingers.

Сингълът "Life Is An Eternal Swing" включва едноименната композиция по текст на Златна Костова, музика и аранжимент на Михаил Йосифов, както и две песни на български език - "Циганско лято" отново по музика и аранжимент на Михаил Йосифов и текст на Златна Костова, и "Аз не правя така" по музика, но този път и текст на Михаил Йосифов.

Представянето на "Life is An Eternal Swing" съвпада съзнателно с 4-тия рожден ден на Senetimental Swingers - първото у нас суинг трио. Създадено през 2010 с намигване към хубавия живот и музиката от 30-те години на 20-ти век - символ на свобода, разкош, шумни парти вечери и танци до зори, днес триото издава своя втори сингъл и се готви за изключителен музикален сезон.

"Решихме сингълът ни да се казва "Life Is An Eternal Swing", за да погледнем живота си отстрани и да се усмихнем - падаш и ставаш, люлееш се между радости и тревоги, между успехи и провали. Животът такъв, какъвто е. Какъвто го харесваме. А вие?" - разказват историята зад сингъла Вера, Деси и Рони.

Всъщност, "Life Is An Eternal Swing" е името и на документалния филм, дал заглавието на сингъла. Филмът разказва живота на поколението българи, родени през 70-те години на 20 в. Заснет е от белгийския режисьор Андре Шандел, а триото Sentimental Swingers и бендът на Михаил Йосифов сякаш минават през него със своята музика, но и с личните разкази на Рони, Деси, Вера и част от секстета - самият Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Димитър Шанов. "Нашето поколение се пръсна из света. Ние избрахме да живеем тук. Какво ни взе и какво ни донесе този избор, какво помним и какво беше да израснем в тези години, това разказва филмът. А ние пеем и свирим".

По време на снимките за филма "Life Is An Eternal Swing", който ще се появи през пролетта на 2015, се появява не само едноименният сингъл на суинг триото, но и видеоклипът на песента "Циганско лято", чиято премиера ще се състои отново на 27 ноември в Sofia Live Club. Точно година след представянето на парчето на същото място и по повод третия рожден на формацията.

Билети за спектакъла - в мрежата на www.eventim.bg. Същия ден - 27 ноември, но от 15.00 часа, триото и Михаил Йосифов секстет ще представят шоуто си със свободен вход пред по-възрастните любителите на суинга и хубавия живот.

Sentimental Swingers (Сентиментъл Суингърс) е българско суинг трио, което се появява през 2010. През 2012 издава своя първи сингъл с композициите "Момче, момче" (музика Йосиф Цанков, текст Марий Росен), "Unemployed Lovers" (музика Десислава Андонова, Андрония Попова и Михаил Йосифов, текст Марий Росен и Десислава Андонова), "Chanson Rosé" (музика Sentimental Swingers, текст Андре Шандел). Сингълът печели две награди в конкурса на Българското национално радио "Златна пролет" - награда на журналистическата гилдия и втора награда на журито.

Вторият сингъл на Sentimental Swingers - "Life is An Eternal Swing", се появи този ноември. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички