Drum N Jazz 2014 - българска магия и футуристична визия


Drum N Jazz 2014 - българска магия и футуристична визия

4693

Широко скроено.

Мнозина определиха именно по този начин събитието на H.M.S.U., което се състоя в столичния клуб Blender на 29 ноември.

По единодушно мнение на аудиторията, организаторите се справиха успешно с нелекото предизвикателство да представят подобаваща продукция за юбилея на тематичната вечер Drum’n’Jazz. Акцентът бе върху проектите и участията на родни музиканти с едно-единствено гост-изпълнение на артисти от Обединеното кралство. С чувство, граничещо с националната гордост, можем да заявим, че родните изпълнители показаха световна класа и истински талант за музикално новаторство.

Събитието бе с удължена програма от 21.00 ч. до 06.00, ч. в която бяха представени авторски композиции и миксове, примесени с ненатрапчива доза импровизация и неочаквани изненади. Над хиляда посетители, дошли рано, си тръгваха в късни доби, видимо доволни от споделеното изживяване. Сега с приятно чувство и лека носталгия се питаме - къде другаде и кога отново ще могат да се видят на една сцена музиканти от този ранг и в такава пъстра гама от стилове?

Вечерта започна с оригинален IDM сет от варненския продуцент Mloski. След това се понесоха хора̀ и народни песни в дъбстеп и дръм и басс формат в изпълнение на утвърдения етно експеримент Оратница. Групата вдигна хората на крака още в ранните минути на вечерта. Последва взривяващо представяне на аутономик сет от EXo, в който се включи китаристът Хари, за да пресъздадат заедно интелигентно звучене, наподобяващо психеделичен рок във футуристично облекло.

С титаничен бас се вряза проектът Бalkansky на Иво Христов, Теодосий Спасов, Иван Шопов, а сега и с участието на Деси Добрева. В този състав именитите артисти представиха своята модернистична интерпретация на дръм и басс във фолклорен облик и звук, с което докоснаха по най-съкровен начин сърцата на присъстващите.

Специално от Англия пристигна артистът с псевдоним BCee, който реализира почти двучасов сет. Съпроводен бе от вокалите на Riya, която изпълни познати на феновете мелодични дръм-ен-бейс парчета и нов материал от предстоящия албум на дуото. Среднощният купон бе допълнен от перфектните миксове на High Roll (дуото Mocks и Konspirator), а Targy от H.M.S.U. закри програмата по начин, който остави управата на клуба изненадана: заведение със светнати лампи и стотици фенове, които продължават да се забавляват.

Ето така се случи една вечер, изпълнена с много магия - вечер на танцувално пътешествие из необятните музикални пространства, пречупени през призмата на дръм и басс музиката.

Струва си да отбележим и един друг експеримент, който бе реализиран по време на партито - без много шум, но с изключителен ентусиазъм и професионализъм. Събитието бе заснето, видеомонтирано и излъчено в цялата му прелест по интернет програмата "Бинар" на Българското национално радио, като по този начин достигна до отдалечени краища на света. Очакваме скоро и запис.

За вечерта на 29 ноември паралелно работиха десетки специалисти - екипи за визия и осветление, операторски и технически екип по излъчването, екип звук и тонрежисура и екипът на музикантите на сцена. Екипът на H.M.S.U. благодари с дълбок поклон на всички, спомогнали за реализацията на десетото юбилейно издание на Drum’n’Jazz.

Повече информация на:

www.facebook.com/DrumAndJazz
www.facebook.com/hmsuorg
pr@hmsu.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички