Концерт и бал по случай Деня на тангото в София


Концерт и бал по случай Деня на тангото в София

4420

На 11 декември любителите на тангото в Аржентина и по света отново ще честват Деня на тангото.

Почитателите на аржентинското танго в София също ще отбележат празника за 11-ти пореден път със специален танго бал, който тази година ще се проведе в балната зала на хотел "Радисън Блу".

По традиция събитието се организира от "Тангерин" с подкрепата на Аржентинското посолство и основната му част ще бъде т.нар. "гран милонга", на която всички танцуващи танго ще могат да се отдадат на страстта си под звуците на известните оркестри от началото на 20-ти век до наши дни. Танцувалната част на бала започва в 21.00 ч., а преди това от 20.00 ч. талантливият аржентински бандонеонист и композитор Матиас Гонсалес ще изнесе кратък концерт, изпълнявайки традиционна и съвременна танго музика специално аранжирана от него за случая.

Известният музикант ще пристигне от Париж, където понастоящем живее и твори, и това ще бъде неговото трето посещение в София, след като вече два пъти се изявява тази година в препълнената зала "България" заедно с българските музиканти от Quarto Quartet. Този път Матиас Гонсалес ще изнесе солов концерт на бандонеон, емблематичният за аржентинското танго инструмент, който обещава да бъде виртуозна разходка из музикалната историята на тангото.

По време на вечерта гостите на събитието ще могат да видят и видеоколажа "Всеки ден той пее все по-хубаво", специално подготвен за случая от организаторите и посветен на иконата на аржентинската танго музика Карлос Гардел (на снимката).

11 декември е всъщност рождената дата на Гардел, което е причината през 1977 този ден да бъде провъзгласен за Национален ден на тангото в Аржентина и впоследствие да придобие международна известност и признание. Изключителният успех на Карлос Гардел като певец, композитор и актьор го превръща в един от главните протагонисти на популяризирането на тангото по света през първата половина на 20 век, а преждевременната му трагична смърт през 1936 допринася за утвърждаването му като една от най-митичните фигури в историята на жанра. "Всеки ден Гардел пее по-хубаво" е популярна фраза сред аржентинците, изразяваща безмъртния статут на техния идол.

Концертът и танго балът в хотел "Радисън Блу" са отворени за всички, които искат да се насладят на музиката и танца на аржентинското танго, като входът за вечерта ще струва 10 лв. Музикалният подбор  по време на танцувалната част е поверен на DJ Loca, а организаторите умоляват всички, които искат да посетят събитието, да бъдат облечени официално с оглед на специалното естество на вечерта.

Повече информация за събитието и участниците - на официалния сайт на Деня на тангото в София:

www.diadeltango.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички