Линкин Парк забиват на Rock In Rio 2015


Линкин Парк забиват на Rock In Rio 2015

4158

Eдин от най-успешните музикални фестивали на всички времена – Rock In Rio, стартира в Рио де Жанейро преди 29 години.

През 2004 събитието се пренася и в Лисабон, Португалия, както и в испанската столица Мадрид. По случай 30-годишнината на иконичния фестивал през 2015, Rock In Rio най-накрая ще стъпи на американска земя. Вицепрезидентът на организацията Roberta Medina обяви, че американският дебют на Rock In Rio ще бъде на 8 и 9 май, както и седмица по-късно. Събитието ще се състои в City Оf Rock  - специално построен за случая терен в Лас Вегас, чиято конструкция предстои да бъде завършена.

"От първия  фестивал Rock In Rio в Бразилия през 1985 до следващата година и премиерата му в Лас Вегас" - казва Medina - "беше невероятно пътешествие с феновете и артистите, които взеха участие в Rock In Rio. Развълнувани сме да видим конструирането на първата ни американска сцена City Of Rock и да обявим първите изпълнители, които ще свирят в Лас Вегас през май 2015".

Сред музикантите, които ще се качат на сцената в Съединените щати, са и Linkin Park. Това е четвъртият път, в който бандата ще свири на фестивала. През 2008, 2012 и 2014 Chester, Rob, Brad, Dave, Joe и Mike взеха участие в португалското издание на феста – Rock In Rio Lisboa.

Фронтменът на Linkin Park Chester Bennington изказа вълнението в официалната страница на фестивала http://rockinrio.com/. Може да  изгледате обръщението му тук: http://rockinrio.com/usa/linkin-park-is-confirmed-to-play-at-rock-in-rio-usa/

През ноември бандата тръгна на европейско турне в подкрепа на последния си студиен албум "The Hunting Party", който оглави рок класацията за албуми в Щатите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички