Asian Dub Foundation: рага-джънгъл експлoзия в София


Asian Dub Foundation: рага-джънгъл експлoзия в София

3905

Британската формация Asian Dub Foundation Sound System (ADF) ще забие в столичния клуб Mixtape 5 от 22.00 ч. на 26 февруари, четвъртък.

Шоуто на групата в настоящ състав: Jon Pandit, Aktar, LSK и Sonny Green (на снимката), e по покана на Event Zone. Гостите ще зарадват публиката с всичките си класически парчета, както и с изцяло актуална продукция от последния си албум "Тhe Signal And The Noise".
 
Стилът на Asian Dub Foundation e комбинация от рага-джънгъл, дъб и хип-хоп, пънк рок китарни рифове и азиатски мелодии, миксирани от Jon Pandit - Pandit G. Интересно в историята на групата, създадена през 1993, е начинът по който членовете й използват музиката си като оръжие срещу политическата несправедливост в света. Такъв е случаят с "The Signal Аnd The Noise".

Дискът разглежда наболели теми - финансовите кризи, разсизма, неравенството. За аранжимента на една от песните е използван семпъл на пеещи протестиращи в Сирия. "Песента е написана от Ibrahim Qashoush, който е убит заради нея. Нямаше как да не го използваме, за да разкажем за смелоста му", заявяват ADF. Групата е проактивистки настроена, което показва не само чрез социалните си текстове. В края на февруари ADF ще озвучат прожекцията на френския филм La Haine, в който основни теми са расизмът, наркотиците и социалното положение в предградията на Париж. Всъщност протестите са пряко свързани с началото на бандата. Целта на Jon Pandit, основателят на формацията, е да прави музика, за да се бори с расизма и да освободи "място" на сцената за индийските артисти, които живеят във Великобритания. И до-ден днешен Asian Dub Foundation са автентични и независими артисти както в първата си година, а музиката им остава непреходна. "Rebel Warrior" например е на две десетилетия, но нейният текст е все така актуален.

Asian Dub Foundation Sound System означва диджейски формат с емси и перкусии. Групата разбива популярното мнение, че Sound System е статично изпълнение на диджей с помощта на емси. "Саундсистъм вариантът на ADF е едно от най-страхотните изпълнения на живо, което ще видите някога", споделят фенове в YouTube.

Вратите на Mixtape 5 отварят в 22.00 часа.

Билети може да намерите в мрежата на Ticketlogic на цена от 25 лв.

На място пропуските ще струват 30 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички