Гитариада, Зайчар и Силата на рока, София се побратимиха


Гитариада, Зайчар и Силата на рока, София се побратимиха

6090

Директорът на култовия фестивал "Гитариада" в Зайчар, СърбияПерислав Дучич и Васко Громков (на снимката вдясно), представител на българския фест "Силата на рока", чието пето издание предстои в София през септември, подписаха в Зайчар протокол за сътрудничество. Той обхваща презентация на 49-тото поредно издание на "Гитариада"-та под формата на турне, което ще стартира от София на 1 април.

Акцентът на обиколката ще е популяризирането на легендарния сръбски рок фест сред българските демо групи с цел да се включат със заявки за участие в най-дълго просъществувалия рок фестивал в света по брой поредни години.

При посещението си в България екипът на "Гитариада" ще даде специална пресконференция за медиите, на която ще бъде представена програмата на фестивала и ще бъдат разяснени правилата за подаване на заявките за желаещите да се включат състави от територията на България.

По отношение на музикалната част на турнето ще видим миналогодишните победители в "Гитариада" 48 за територията на Сърбия - групата D ZOO, и носителите на наградата на публиката за 2014, Meda, Vuk i Sandokan. От българска страна е поканена група Sevi, която през миналата година се изяви на главната сцена на като подгряваща на легендите от Riblja Corba.

Друга важна точка от подписания договор между "Гитариада"-та в Зайчар и компанията на Милена СлавоваMr.Rock Music Ltd. е размяната на победители. Така победителят в  "Силата на рока" от българска страна ще се изявява като гост на "Гитариада"-та, а сръбския победител ще гледаме в София всяка година.

Отделно от това през май в Зайчар - премиерно за сръбската публика, ще бъде представена книгата на група Sevi  The Price To Be Yourself ("Цената да бъдеш себе си"), отделяща голяма част и на участието на бандата на миналогодишната "Гитариада". Бендът на Светлана Близнакова ще зарадва сръбската публика с акустичен лайв след представянето на книгата.

Друга голяма изненада, свързана с българско участие на тазгодишната "Гитариада" (5-8 август), предстои да бъде обявена в близките 2-3 седмици. http://www.gitarijada.org/ustanova-gitarijada-i-bugarski-festival-silata-na-rok-the-power-of-rock-potpisali-su-u-zajecaru-protokol-o-saradnji/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички