Сръбската ню джаз сензация Eyot с концерт в БНР


Сръбската ню джаз сензация Eyot с концерт в БНР

4411

Сръбският ню джаз квартет Еyot ще представи новия си албум "Similarity" в рамките на 13-ия "Аларма Пънк Джаз Фест".

Събитието е на 26 март (четвъртък), а вратите на Първо студио на БНР отварят точно в 21.00 ч. Третият диск на групата, който излезе преди няколко месеца, е записан и продуциран от Джим Бар (басист на Get The Blessing и Portishead), като в една от пиесите гостува и брас секцията на Get The Blessing в лицето на тромпетиста Пийт Джъдж (когото също ще видим в София през април) и саксофониста Джейк МакМърчи. Еyot имат своя собствена история с "Аларма Пънк Джаз" и Първо студио на Националното радио. През септември 2011 там беше един от последните им концерти като "малка група"... и само няколко месеца по-късно последваха наградата на MIDEM в Кан, участията в международните джаз фестивали в Лондон, Дубай и Хонг Конг, турнетата из Русия и цяла Европа, пълните зали на тяхна родна територия...

Групата носи нещо от звука и енигмата на великани като E.S.T. и The Necks, следвайки обаче своя собствен джаз, в който има и пост-рок, и минимализъм, и далечни балкански реминисценции в мелодиите, и много, много ембиънт. Един от онези видове музика, които после човек обича да си припомня със затворени очи...

"С гордост го казвам вече втори път, а знам за тях едва от вчера, Еyot са една от онези млади групи, които доказват, че за музиката няма бариери, ако е качествена" – Рамбо Амадеус (2012)

"Фактът, че Еyot са свирили на джаз, пънк и рок фестивали, както и в културни центрове, казва нещо за специалната химия на музиката им" – Йън Питърсън (All About Jazz)

"Неочаквано красив и ясен звук" – Давид Албахари

Програмата на "Аларма Пънк Джаз" до края на юни включва още концерти на италианците La Confraternita Del Purgatorio (заедно с Doesn’t Frogs), бристълското ембиънт джаз дуо Eyebrow (заедно с Fly We To The Moon), King Dude (заедно с Leaver), Хюго Рейс (еx-Bad Seeds /Fatalists /The True Spirit), гръцките рок-ен-рол герои Voodoo Healers и The Noise Figures, както и няколко съвместни начинания с български ъндърграунд проекти като Clavexperience, E.U.E.R.P.I., Comasummer и Mytrip.

Повече информация:
http://www.eyotmusic.net
https://www.facebook.com/eyotband
https://www.facebook.com/events/1377015415947456
https://www.facebook.com/alarmafest

YоuТube:
https://www.youtube.com/watch?v=B052dCw_oao
https://www.youtube.com/watch?v=qE9ZPyQ5Udk

Билети:
15 лв. – в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim (до 26 март)
20 лв. – на входа на залата преди концерта

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички