Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Solar Easter Trinity Vol.4 събира над 10 водещи фигури в техното


Solar Easter Trinity Vol.4 събира над 10 водещи фигури в техното

3737

Подобно на миналата година, и тазгодишното издание на фестивала Solar Easter Trinity ще се проведе в столичния Inter Expo Center.

Събитието на 3 април - огледало на световната техно сцена, ще представи два отделни лайнъ-па с над 10 диджея в две зали само срещу един билет. Tale Of Us, Audion (на снимката), Andrea Oliva и Marcel Dettmann ще се изявят пред родната публика за първи път.

Комбинацията от качествен подбор на артисти и усилената и отговорна работа на организаторите от столичния клуб "Ялта" извеждат и определят Solar Easter Trinity като техно фестивала на Балканите без аналог. Не съществува друг формат, който прогресивно да върви напред, съобразявайки се със световните водещи фигури в техно музиката. Няма и конкуренция, която така смело и стилно да експериментира, образова и надгражда иначе капризния слух и вкус на българската публика.

И тази година Solar Easter запазва разпределението на залите, като всеки, закупил билет, може да лавира между Floor 1 (Valdy, Andrea Oliva, Tale Of Us, Seth Troxler, Paco Osuna) и Floor 2 (Marcell Dettmann, Matthew Dear DJ set, Audion, Philip Chernikov, Gaiser, Paul Ritch).

Билети на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg и клуб "Ялта".

Водещата фигура зад пулта на Floor 1 e Seth Troxler -  един от най-разпознаваемите артисти на електронната сценa, който прави музика по собствените си правила. Кариерата на момчето с обемиста коса започва в Детройт, САЩ, където среща Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtiss, с които впоследствие изграждат партньорство, познато като Visionquest. След като завършва гимназия, Seth се премества в Берлин и бързо се превръща в резидент на Club der Visionäre, а често гостува и във Fabric (Лондон), Watergate (Берлин), Output (Ню Йорк), Warung (Бразилия), Womb (Токио) и много други. Изявявал се е на престижните фестивали The Detroit Electronic Music Festival, Glastonbury, Coachella, Sonar и Burning Man. В студиото си партнира с Matthew Dear, Art Department, Tiefschwarz, Deetron, dOP и Subb-an. Между 2009 и 2012 Seth преминава през трета, втора и първа позиция в класацията на ResidentAdvisorTop 100.

Tale Of Us са Карм и Матео - диджеи и продуценти, които започват съвместна работа Берлин, партнирайки си успешно и пишейки новата история на дълбоко докосващата електронна музика. Споделят звукова визия, която обединява елементи на хаус и техно с влияние от поп, ню диско и дори рок. Тандемът вече е неделима част от клубния живот на Watergate и Weekend в Берлин, Tenax във Флоренция, Barraca във Валенсия и DC10 на Ibiza. Макар че тяхната история започва в Милано, където и двамата израстват, в Берлин намират своите сродни души – Seth Troxler, Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtiss, които споделят музикалните им виждания и толкова много ги харесват, че им помагат да издадат дебютното си EP с новия лейбъл Visionquest. Историята на Tale Of Us продължава с участия на Solar Easter, Time Warp 2015 (Германия), Coachella 2015 (Лос Анджелис, САЩ), We Are Fstvl (Великобритания) и много други желани дестинации по цяла Европа.

Пътешествието на Andrea Oliva в света на електронната музика започва на 13-годишна възраст, когато за пръв път се запознава със звука, който в бъдеще толкова много обиква. На 16 започва първите си изяви и постепенно славата на неговите сетове се разпростира из цяла Швейцария. Следващата спирка в музикалната му кариера е поканата да гостува в Space (Ibiza), после се превръща в редовен гост на най-добрия местен клуб под открито небе - UshuaïaIbiza. И така до 2012, когато издава "Click Off" (Cadenza)" и "Scene (Be As One)", които заслужено му печелят място в класацията за електронна музика BeatportTop 10. Andrea се превръща в най-известния артист сред читателите на най-голямото независимо електронно онлайн музикално списание ResidentAdvisor за февруари и март 2012. Две години по-късно, през лятото на 2014, диджеят има над 70 изяви, включващи фестивалите Extrema Festival, Tomorrowland, Sonus, Electric, Zoo We Are Fstvl и сетове в Output (NYC), Panorama (Берлин), Cocorico (Италия) и грандиозното закриване на сезона в Ushuaia, Ibiza, където дели сцената с Marco Carola.
 
Креативност, иновация и еволюция – така накратко може да бъде описан Paco Osuna, един от най-успешните продуценти и диджеи на Испания. Кик стартът на кариерата му е в легендарния клуб Amesia на Ibiza, където е резидент едва 20-годишен. Следват продукции за лейбълите Serial Killer, Morbid, Real State. През 2003 основава своя собствен първи лейбъл Shake Records и именно тогава официално дава заявка за уникалния си стил. През 2006 стартира и втория си лейбъл, Mindshake, който продуцира имена като Skoozbot, Ambivalent, Paul Ritch, Matteo Spedicatti и Andrea Ferli. Pасо е един от вдъхновителите на Club 4 в Барселона, който се утвърждава като място за нови музикални тенденции.
 
Започнал кариерата си преди около осем години, Valdy не е от хората, които стават знаменитости с един сет. Той изминава трудния път към музиката, за да бъде днес едно от топимената на българската сцена. Диджеят израства с музиката на Prodigy, техно вдъхновения като "Higher State Оf Consciousness" на Josh Wink, американския гранд Armand Van Helden с неповторими парчета като "You Don't Know Me" и др. През 2006 Valdy става резидент и букинг агент в един от най-култовите плевенски клубове. Скоро след това среща подходящите хора, които споделят усещането му за музика, и това приятелство бързо дава своите плодове. Той е един от проекта Takeover, където се подвизава с Liubo Ursini и Philip Chernikov.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички