Българската публика във възторг от Желко Йоксимович


Българската публика във възторг от Желко Йоксимович

4044

Желко Йоксимович плени българската публика с първия си концерт в зала 1 на НДК миналия петък.

На родна сцена виртуозният музикант представи премиерно шоуто Balkan Bazar, специално създадено да покаже магията и силата на балканската музика. Почитателите на изпълнителя чуха най-обичаните негови песни на живо в нов аранжимент, специално разработен за шоуто в София.

Гостите в НДК, сред които посланикът на република Сърбия в България, дипломати, както и популярни български певци, останаха във възторг от изявата. Богатото звучене, виртуозните изпълнения и майсторското преплитане на балкански ритми бяха високо оценени от многобройните фенове на Йоксимович у нас. Българската публика прие звездата горещо, а още с втората песен зала 1 беше на крака, разчувствана от баладите, пеейки с артиста всяка дума. Желко покори присъстващите не само с вокални изпълнения, а и с музикалните си умения. Той изненада и зарадва почитателите си с невероятни изпълнения на акордеон и барабани, допълнени от оркестрантите с цигулка, флейта и китара. Обявеният за най-добър певец на Балканите представи едни от най-популярните си балади и големи хитове – "Zabluda", "Devojka","Ljubavi", "Lane moje", "Supermen", "Zaboravljas", "Lejla", "Ledja O Ledja" и "Nije ljubav stvar".

Най-добрите сръбски музиканти, вокалните изпълнения и кристалното звучене превърнаха Balkan Bazar в истинско преживяване за българската публика. Самият Йоксимович сподели: "Това е първият ми концерт в София и ще го помня цял живот! Българската публика е невероятна, аз съм изключително щастлив, че хората знаеха и пееха всички мои песни". Неговата изява продължи повече от два часа и половина, а аудиторията бурно аплодираше госта и го извика на бис цели три пъти.  

Сръбската звезда раздаде автографи на най-настоятелните си фенове още преди финала на концерта, а на опашката от журналисти в бекстейджа каза: "Balkanika са първи". Желко и водещата на Balkanika Music Television с носталгия се върнаха към началото на певческата му кариера, припомняйки си двете участия в "Евровизия" и приза от "Балканските музикални награди" в София преди 5 години. На въпроса дали Balkanika Music Television му е донесла късмет, Йоксимович отвърна: "Телевизията е гледана не само в България, но и в другите балкански страни и, ако един изпълнител има претенцията да успее и да популяризира творчеството си, той трябва да мине през Balkanika".

Певецът пожела успех на медията и добави, че телевизията е ужасно харесвана в Сърбия, след което се отправи  към президентския апартамент, където го очакваше неговата съпруга - една от най-красивите телевизионни водещи Йована Янкович.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички