Джо Ловано с биг бенда на БНР: Саксoфония в Sofia Live Club


Джо Ловано с биг бенда на БНР: Саксoфония в Sofia Live Club

4348

Традиционният фестивал JAZZiT на БНР открива сезона с концерт на големия саксофонист и носител на "Грами" Джо Ловано.

След 30 издадени албума и още повече години под светлините на прожекторите, емблематичният джазмен ще застане на една сцена с биг бенда на БНР, дирижиран от Антони Дончев.

Почитателите ще чуят новаторски композиции, междукултурни диалози, авангардно звучене и оргинална музика, която никога не е изпълнявана у нас – с други думи най-доброто от световния джазов елит, в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 27 април, понеделник.

В годината на своя 80-годишен юбилей, БНР включва в концертната си програма тази голяма звезда от световната сцена на джаза. В рамките на фестивала "Музикална къща БНР" ще представи Джо Ловано - не просто  виртуозен музикант, а гигант в инструменталния джаз. От края на 80-те години до днес, той неизменно е сред най-добрите саксофонисти в света - със запазено място в топгрупата на джаз изпълнителите в най-престижните чартове. Не случайно известният американският джазов анализатор и писател Уил Фридвалд възкликва спонтанно за майстора на тенор саксофона: "Най-великият тенор на нашето време се казва не Лучано, а Ловано!. Може да звучи доста категорично, но по отношение мащабността на фигурата Ловано, музикалният критик съвсем не греши. Медийният гигант "Ню Йорк Таймс" го определя като "един от най-великите музиканти в историята на джаза", е мултиинструменталист, композитор и експериментатор, на когото номинациите и голямото отличие "Грами" много му отиват.

Последният албум на корифея е "Cross Culture" (2013), записан със специалното участие на формацията US Five.

След удоволствието да свирят с Кърт Елинг – също носител на "Грами" и един от водещите джаз вокалисти на нашето съвремие в чест на своята 55-годишнина, музикантите от биг бенда на БНР, дирижиран от Антони Дончев, ще докажат отново своето високо професионално ниво и импровизаторски качества в партньорство със саксофониста Джо Ловано.

Ако искате да сте сред малцината VIP гости, които ще се насладят на майсторското изкуство и творческия магнетизъм на голямата джаз легенда от масите в Golden Сircle- зоната, трябва да запазите своите места директно на касата в клуба.

Билети - по 30 лв., чрез Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички