Вили Рай отново звезда на фестивала Пирин фолк в Сандански


Вили Рай отново звезда на фестивала Пирин фолк в Сандански

4826

Слънчевият Сандански приюти артисти, творци, млади и още по-млади изпълнители от четири държави - България, Сърбия, Македония и Камерун, за да разтърсят сцената и журито на 23-тото издание на международния фестивал "Пирин фолк" 2015.

Утвърдилата се любимка на публиката в Сандански Вили Рай отстъпи само с една точка първото място в конкурса за песен. С атрактивното си парче "Който обич няма", в която рапира чернокожият изпълнител Анди, спечели и 3-то място на публиката. Българската изпълнителка с дългогодишна кариера в Сърбия и участие в "Евровизия", бе отличена със 7 отличия, между които и наградата на радио "Веселина". Песента на Вили Рай-Портлок по текст на Надежда Захариева грабна и приза за текст, което отново я превърна в най-номинираната на фестивала.

За лице на "Пирин фолк" 2016 бе избрана Невена Цонева, чийто лик ще краси всички печатни материали за следващото издание, а за първи път песента-победител на журито и на община Сандански бе една - "В делник и в празник", представена от Боби Бакалов с композитор Светослав Лобошки. Призът за изпълнител отново отиде у артист от Северна България - русенката Мирела Димитрова, а наградата на публиката бе за вокална група Змей Горянин. Многобройната публика в летния театър постави на първо място "Бащин грях", изпълнена от Светлин Миланов, а македонската изпълнителка Стойне Николова бе най-номинираната млада певица.

Организаторът на фестивала Валентин Пензов получи грамота от Съюза на композиторите в Сърбия за приноса на феста за културата на Балканите и за отношенията между България и Сърбия.

В двете конкурсни вечери Сандански се превърна в център на балканската музика, а организаторите и кметът на общината Андон Тотев си пожелаха за следващото издание също толкова добри песни и изпълнители, много настроение и още повече успехи за популярния и обичан фестивал "Пирин фолк".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички