Sofia Mezi от 17 до 20 септември


Sofia Mezi от 17 до 20 септември

4707

Оркестри за балкански ритми, български народни танци и рок групи ще веселят посетителите на Sofia Mezi.

Безплатна бира, курбан на соларна скара и най-доброто печено от Балканите ще оживят квартал "Надежда" от 17 до 20 септември. Събитието ще се проведе в обновения Северен парк на столичния район.

Вход свободен.

Сто литра от най-доброто пиво и вкусни мезета ще са част от атракциите, които стартират с празника на София. Събитието ще представлява зрелищен фестивал на балканската скара с най-добрите рецепти на печеното от България, Турция, Сърбия, Македония, Албания и Гърция. Фестът ще бъде открит на 17 септември от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, кмета на район "Надежда" г-н Димитър Димов и кмета на район "Връбница" г-н Младен Младенов.

Известният майстор на сръбската скара - Миро, е решил да почерпи фенове с вкусно прасенце, а изкусните кулинари от верига "Добро" ще направят на място специален курбан на соларна скара, от който всеки може да опита за късмет и берекет. И, както подхожда на литри бира и вкусни мезета, четиридневният празник на балканската скара ще бъде отбелязан с музика на живо, включваща оркестри за балкански ритми, български народни танци и рок групи, сред които Хоризонт. Специален гост на Sofia Mezi ще бъде гръцкият оркестър Медуза, в един от дните ще има концерт на Бобан Здравкович, а черешката на откриването ще е вълшебникът на тромпета Гъмзата (на снимката) с "Гъмзата брас шоу". Водещ на събитието ще е Енчев – музикалната половинка на Румънеца от популярния ни хип-хоп дует.

Организаторите са предвидили и куп други атракции - турнир по табла за възрастни и за деца; канадска борба, състезания по надяждане и надпиване; танцов уъркшоп; викторина с въпроси за София и много други. За най-малките също ще има програма с песни и танци. Всеки ден представителите на различните балкански кухни ще правят за гостите  комплименти за здраве и късмет. Турските майстори от Тюркоаз например ще нагостят с ашуре (лакомство, направено от 41 продукта). Гръцките кулинари пък ще почерпят с двуметровия си специалитет кокореци.

Фестът се организира от Select Music Media с подкрепата на Столична община - район "Надежда" и район "Връбница".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички