Духовно изживяване с Irfan


Духовно изживяване с Irfan

4274

След концерта на 12 ноември в Mixtape 5 Irfan не доказаха нищо, което вече не се знае, а по-скоро затвърдиха ореола около себе си.

Групата определено носи магията със себе си и по един много красив начин успява да я вдъхне на публиката всеки път. Без да е много силна или агресивна, тяхната музика е масивна и оглушителна. Смазваща и издигаща едновременно.

Irfan към момента отдавна са надхвърлили рамките на всякакви географски ширини и вече плават в собствен океан от хармония, която е лесно разбираема за публиката. Древните ритуали и напеви оживяват пред очите на феновете в свещенодействието на музикантите. А това е признак за голяма музика и висше изкуство.

Аплодисментите отекват по-силно след минутите, прекарани в транс, докато съзнанието се лута между всички краища на уърлд музиката, преминавайки от легенда в легенда и от век във век, в едно продължително пътуване към трансцеденталното начало. С други думи, Irfan е духовно изживяване.

Третият албум на групата "The Eternal Return" беше представен по най-добрия начин на концерта в Mixtape 5, а изпълнението бе и последното за 2015 с харизматичната Деница Серафимова, чийто талант и изразителност са рядко срещани на българската сцена.

Добрата новина е, че изявите на Irfan в Европа ще преминат с вокалистката Дарина Златкова.

При всички положения музикантите продължават да творят наследство, което рано или късно ще с окаже съществено за българската култура. Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички