Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Пет града си поделиха наградите от Непознати улици


Пет града си поделиха наградите от Непознати улици

4341

Вече четвърта година, в рамките на октомври, Мария Мутафчиева, гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев" – Бургас и издателска къща "Знаци" провеждат национален поетичен конкурс "Непознати улици", в който участват ученици от цяла България от VII до XII клас включително.

До финала този път достигнаха 42 творби. Журито бе в състав: Мария Мутафчиева - вокал и автор на песните на Мери Бойс Бенд, Милена Андонова – директор на ГПАЕ "Гео Милев" и Румяна Емануилиду – журналист и издател (вдясно на снимката).

Първа наградата в категорията VII – IX клас получава Християн Трифонов от НГПИ "Венко Колев", Троян, за стихотворението "Космическа вечер". Втора и трета награда в тази категория не се присъждат. С поощрителна награда е отличена София Бонева от ГПАЕ "Гео Милев" – Бургас.

В категорията X - XII кл.: първо място печели Мартина Друмева, ПМГ "Добри Чинтулов", Сливен, за стихотворението "Писмо до моята Долорес". Журито отличи с второ място Денис Олегов от 133 СОУ "А.С.Пушкин" в София и неговото стихотворение "Студено…". Третото място си поделят Ивет Димитрова, ПМГ "Акад.Н.Обрешков" - Казанлък с "Есен" и Станка Георгиева, ГПАЕ "Гео Милев", Бургас с "Воин".

Наградените ще получат грамоти, книги и подаръци, изпратени до техните училища, а стиховете им ще бъдат отпечатани във вестник "Фактор". Мария Мутафчиева признава, че тази година е било изключително трудно да отличат победителите.

"Октомври е месец на очакването за мен... В очакване съм на новите стихове на младите хора на България. И когато те започнат да ги публикуват, започвам да чета, отново с очакване... Зная, че ще ме провокират, ще ме накарат да се чувствам горда, ще ме разплачат... Срещата с пишещите деца на България е едно от най-вълнуващите приключения за мен през последните години. Гордея се с тях и с всичко, което постигат. Мартина Друмева е един такъв пример – момиче, което участва за трети път и ние имахме възможността да проследим нейното развитие през годините. Сега именно тя е нашият голям победител! Всъщност, тази година ни беше много трудно, защото имаше няколко много силни участника. Единият фаворит, за съжаление, отпадна, защото не беше попълнил коректно всичките си данни и не успя да реагира в срок.А имаше толкова силни стихове… Няма как да отличим някой, който не е спазил изцяло регламента, колкото и талантлив да е… Благодаря на всички участници, които подкрепят конкурса! Желая им успех и в изданието догодина!", казва фронтдамата на Мери Бойс Бенд.

Повече за конкурса и наградените стихове - на:

http://gpaeburgas.org/MARY/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички