Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк


Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк

4575

"Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк" е книгата на Мартин Попов, която излезе в каталога на издателство "Сиела" в навечерието на дългоочаквания концерт на Дейвид Ковърдейл и Ко. у нас.

КактоMySound.bg огласи своевременно, рок легендите ще свирят в зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 24 ноември (вторник) по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис", а съпорт ще бъде супергрупата The Dead Daisies.

"Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк" е първият опит да бъде разказана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл. Много се е изписало досега за Бялата змия, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в Дийп Пърпъл до днес. С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов. Той следи историята на рок музиката от десетилетия и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на Уайтснейк, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

В "Отплаване" музикантите ще открият историята на групата, описана от титани на рока като Дейвид Ковърдейл, Джон Лорд и Стив Вай. Читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на "Here I Go Again" и защо песента "Fool For Your Loving" е била написана в конюшня. Авторът припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Отделено е специално внимание и на връзката на Ковърдейл с Тони Китейън – сексапилната жена от клиповете на бандата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за Уайтснейк и отдалечава Дейвид от бандата.

Мартин Попов е включил и подробна дискография на групата, както и рецензии и описания на песните от най-великите албуми на Уайтснейк.

С над 50 книги на тема рок и метъл, авторът сред най-опитните изследователи на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.
   
Преводач: Георги Иванов

Художествено оформление : Дамян Дамянов

Превод от английски език

ISBN:978-954-28-1889-2

Страници: 248

Корична цена: 15 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички