Марги Хранова и приятели с вечните песни на България


Марги Хранова и приятели с вечните песни на България

4348

Маргарита Хранова събра именити колеги за участие в концерта "Вечните песни на България".

Организираното от "БГ Мюзик Къмпъни" събитие ще се състои в зала 1 на НДК от 19.00 ч. тази сряда, 25 ноември. В репертоара са класики на Емил Димитров, Паша Христова, Катя Филипова, Мария Нейкова, Петър Чернев, Боян Иванов, Борис Гуджунов, Георги Минчев, Чочо Владовски и други от най-обичаните български певци и композитори, които вече не са между нас.

Специален блок ще почете паметта на композиторите Найден Андреев и Борис Карадимчев. Публиката ще чуе "Ако си дал", "Вървят ли двама", "Незабрава", "Една българска роза", "Заклинание", "Зеленоокото момиче", "Надежда", както и вечни хитове от репертоара на самата Марги Хранова по музика на Найден Андреев и Борис Карадимчев – "Устрем", "Далечна песен", "Албена", "Оставаме" и много други.

В концерта ще вземат участие Васил Найденов, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Роси Кирилова, Данчо Караджов, Панайот Панайотов, Мими Иванова, Нели Рангелова, Искра Радева, Христо Кидиков и други. Те ще изпълнят своите най-популярни песни, сред които "Сбогом моя любов", "Детски спомен", "Учителко, целувам ти ръка", "Може би", "Искаш огън да ти дам", "Петнадесет лалета", "Мой стих", "Добри познати", "Хей, живот здравей" и др.

Изпълнителите ще бъдат акомпанирани от Дани Милев бенд, а вокална група ЛаТиДа, Левон Манукян Колегиум Музикум и смесен хор Родна песен Бургас също ще се изяват в зала 1 на НДК.

"Идеята беше като продължение на концертите "Вечните песни на България", които направихме през  лятото - разкрива Марги - но в тях бяхме само пет от десетте изпълнители, които ще участват в шоуто в София. Ние пътувахме във Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Павликени, Горна Оряховица… Тогава направихме турне като решихме да видим дали хората все още ни обичат, харесват нашите песни, нашата музика. Това са песни, които всички знаят, на които са се влюбвали, разлюбвали, карали. Песни, с които са израсли и са ги вълнували. През лятото решихме да видим дали те ще си купят билет, дали ще дойдат на наш концерт, това се случи и много ни зарадва. Знаете, по площадите има концерти, които са без пари. Но хората дойдоха, имаше много публика, пяха заедно с нас и беше много вълнуващо. Идеята за концерта в София се роди като едно продължение на лятото. Първоначално исках да направя юбилеен концерт в памет на българския композитор и аранжор на поп музика Найден Андреев".

"Той тряваше да навърши 70 години. Моето творчество е свързано с неговото, ние бяхме и много близки приятели. Освен песни, правихме спектакли заедно. Исках да отдам почит към неговото творчество. Така и не стана. И решихме да е пак под мотото "Вечните песни на България", но и да  поканя още приятели. Освен десетте мои приятели, ще участва и Дани Милев бенд. Всичко ще бъде на живо с оркестър. На сцената ще бъде Левон Манукян, който е диригент на симфоничен оркестър Levon Manukyan Collegium Musicum. Хорът Родна песен също ще вземе участие, както и вокална група ЛаТиДа, която е от три млади и талантливи момичета. Те ще изпълнят една песен на група Тоника. Всеки от изпълнителите ще изпее най-популярните си песни", пояснява певицата.  

Билети от 25 до 60 лв. - в системата на Eventim и Билетен център НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички