Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

W:O:A Metal Battle Bulgaria 2016

03.12.2015   MySound.bg
Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria
Заявки и документи за второто издание на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria ще бъдат приемани до 5 февруари 2016, а около седмица по-късно ще стане ясно кой ще участва, датите и мястото на провеждане на концертите, известиха организаторите BGTSC.

Победителят ще представи страната ни в големия финал пред публиката и международното жури на фестивала Wacken Open Air 2016. Това е най-големият и престижен метъл фестивал в света.

 Условията за участие тази година са:
–    Групата трябва да е от България;
–    Музиката, с която групите кандидатстват, трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими (!!!);
–    Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
–    Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
–    Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни;
–   До 5 февруари 2016 ни изпратете на адрес: MetalBattleBG@bgtsc.eu като прикачени файлове:
1. В мр3 формат 4-6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да е допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат;
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;

От миналогодишните кандидати и участници не могат да участват единствено  победителите Dash The Effort. Всички останали групи могат да кандидатстват отново и при новите условия. А тези, които следят конкурса, помнят, че миналата година финалите се проведоха в 6 дни като 61 групи бяха допуснати да се представят на откритата сцена в столичното заведение "Маймунарника".

По традиция международния финал се провежда на WET Stage, а от три години и на Headbanger’s Stage на W: O: A. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да ѝ покажат как и какво означава метъла в родната им страна. В предишните години международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 журито избира "Топ 5" и групите вече се награждават с материални и парични награди.

W:O:A Metal Battle е шанс на всички участващи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за музикалното им бъдеще. В специалните зони по време на W:O:A групите могат да се срещнат с продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании. За 11-годишната си история конкурсът и неговите партньори подкрепиха формации в стартирането на кариерите им, сред които Drone, Torture Squad, Hammercult и Battle Beast (които видяхме миналата година на една сцена със Sabaton и Delain). Участието в него е не само фантастична възможност за групите да се изявят пред световна публика, но и шанс за страните, на които светът не обръща особено внимание, въпреки страхотната им метъл сцена. Това е и причината в конкурса W:O:A Metal Battle да участват повече от 40 страни. Някои от тях -  Хондурас, Коста Рика, Израел, Египет, бившите югославски и някои от бившите съветски републики, участват в общи групи, избирайки една банда, която да представя общата им сцена на финалния кръг на Wacken Open Air.

Тук може да видите част от представянето на Dash The Effort: https://www.youtube.com/watch?v=0aH6LThQiTg


2326
100%
 

Октомври ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031