Rocket Psyence Рresents: Comasummer с първи албум


Rocket Psyence Рresents: Comasummer с първи албум

5358

Актуалната банда Comasummer ще представи своя дебют - EP -то "Out Оf Тhe Sun, със специален коцерт в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 13 декември.

Шестте си парчета момчетата са свирили само веднъж досега - на Rocket Psyence Night през май. Присъстващите на това събитие ще чуят и почти толкова на брой нови песни. Сетът ще продължи поне час и половина. Това е първият ни самостоятелен концерт. Той е под шапката на Rocket Psyence, организираме го сами и е много специален за нас, доверяват групарите.

Comasummer вече са артисти на лейбъла Custom Made Music, който е базиран във Вирджиния, САЩ. Компанията издава Ceremony, Peter Hook & The Light (от Joy Division), David J & Ego Plum (от Bauhause), Ringo Deathstarr, Stellarium, Screen Vinyl Image и много други, като е работил и с шугейз/нойз рок иконите Skywave, които след разпадането си се разделят на Ceremony и A Place To Bury Strangers. Всички тези музиканти са оказали влияние на Comasummer, затова сме щастливи да сме в листата на Custom Made Music заедно с тях, не крият от групата.

"Out Оf Тhe Sun бе издаден от Custom Made Music на касета в лимитиран тираж на 1 декември, а след Нова година предстои да се появи и на CD. Касетите и дисковете ще излязат първо в САЩ, но ще бъдат налични и у нас. Касетите ще се продават на този концерт.

Специално за промото на албума момчетата подготвят лимитирана серия self-released CD-та, както и нов текстилен мърч. Само на този концерт всички артикули ще бъдат на по-ниска цена. Като подарък към всяка касета и CD, продавани на концерта, ще бъде предоставен код за напълно безплатен даунлоуд на албума от bandcamp. Отделно на входа всеки посетител ще получи код за 50% отстъпка при покупка на дигитално копие на албума.

Отново ще използваме визуализациите, създадени за нас от Спартак Йорданов и Ралица Тонева, като ще се погрижим подобаващо за осветлението и за звука, споделят от бандата. Артуъркът на албума, както и този на мърча, е оригинален и е дело на Емануела Беловарски и Десислава Иванова. Проектът е изцяло записан, миксиран и мастериран от самата група.

От тази есен бандата е с нов барабанист – Йордан Грънчаров, който се изяви на концерта на Comasummer със Center и Soundprophet. Освен с тези групи, Comasummer са свирили на една сцена и с The Shivas, Temple Оf Тhe Smoke и  Hugo Race, но с Георги Божанов на ударните, а на първите си концерти – с Десислава Петкова. Останалите членове на формацията са Владимир Лалов – вокал и китара, Пламен Печин – китара, Николай Каракехайов – електрически орган и Веселин Карастойчев – бас.  

Събитие: https://www.facebook.com/events/710995602369319/

Албум: http://comasummer.bandcamp.com/album/out-of-the-sun

Група: https://www.facebook.com/comasummer

Лейбъл: http://custommademusicva.com/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички