Традиционният трибют за Chuck Schuldiner - в клуб Live & Loud


Традиционният трибют за Chuck Schuldiner - в клуб Live & Loud

4957

Традиционният трибют за великия Chuck Schuldiner, легендарния китарист на Death и Control Denied, починал на 13 декември през 2001, ще се състои в новооткрития столичен клуб Live & Loud тази неделя.

Гърците Womb Of Maggots, българските банди Hyperborea, Abandon, Cupola, Hellrider, Distorsed Reality, сборната формация Death Disciples и други ще участват в събитието, което събира вярна публика от фенове на екстремния метъл всяка година.

Групата Womb Of Maggots идва от Атина. Това няма да е първи концерт в България на момчетата. Те са свирили тук няколко пъти – във времето, когато носеха името Inactive Messiah, което приеха малко след като подписаха с несъществуващия вече култов лейбъл Black Lotus Records. И така от 2004 вече нямаше Womb Of Maggots. Наскоро обаче след големи рокади в състава на това, което беше приело формата на Inactive Messiah, основателят на групата Lefteris Christou и оригиналният вокалист Mineiro съживиха WOM, събирайки нови музиканти под шапката Womb Of Maggots. Не само името, но и стилът на бандата претърпя промени. Към днешна дата той е брутален дет метъл. Интересен факт е, че групата получи едно от първите изобщо ревюта на своето едноименно демо от 2001 в легендарното родно списание за екстремен метъл "Xаос". Lefteris и Mineiro са свирили у нас и май ще се съберат вече четири пъти – с Krisiun и Icantation през 2007; през 2009 със Septicflesh и W.E.B. и др. на BloodFest II и дори помнят концерта си в "О!Шипка" преди около десет години, и винаги се връщат тук с кеф. Гърците пометоха сцената на летния театър в Бургас, където свириха на третото издание на фестивала Sea Of Black миналата година. Направиха го заедно с фенове, които поканиха да се качат при тях за здрав мош пит… В началото на 2015 WOM изкараха демо с четири песни.

Името на Abandon е познато на феновете от Death Metal Bulgarian Fans Free Compilation, където бандата бе включена. Музикантите издадоха своя дебютен едноименен албум в края на октомври. Съставът съществува от 1999, но едва през 2015 бе готов да се покаже на света. Дискът – в диджипак формат, прави впечатление с доброто си оформление, а песните, включени в него - с еклектичността на влиянията, които са попили в звученето си. Иначе момчетата определят стила си като Atomospheric Death Metal. След като неотдавна феновете в Бургас и Варна успяха да видят бандата на концерти, организирани по повод излизането на албума, формацията ще се бори и за вниманието на публиката в София.

Родната шайка Cupola отбелязва своята десета годишнина през 2015, издавайки втория си студиен албум "Pandaemonium", наследил "Mistaken Вy Design" (2007). Тази есен бе белязана от активна концертна дейност на софиянците, които направиха силен сет на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2015 и в момента са на турне из страната, на което представят на живо новото си издание. Актуалният състав на бандата е:  Михаил Сергеев (китара, вокали), Румен Тончев (клавишни), Симеон Манолов (бас), Ангел Сергеев (барабани), Васил Гочев (китара) и Данчо Иванов (вокали).

Hyperborea е една от най-обичаните български дет метъл банди близо две десетилетия. С няколко албума и множество концерти в страната и чужбина, групарите здраво са стъпили на сцената. Днес те са в състав: Кирил Кирилов (вокали), Йордан Кънчев (китари), Андрей Андронов (китари), Владимир Иванов (бас) и Антонис Трочопулос (барабани).

Концертът ще започне в 18.30 ч., вратите на клуба отварят в 18.00 ч. Вход - 10 лева.

Live & Loud е ул. "Позитано" №8.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/732061263566935/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички