Музиката на Америка с аранжора на Джон Уилямс Конрад Поуп


Музиката на Америка с аранжора на Джон Уилямс Конрад Поуп

4154

Почитателите на "Музиката на Америка" вероятно са забелязали, че този сезон традицията за откриване с голям филмов концерт е променена.

Вместо това, цикълът започна с проекта Perfectly Frank по повод 100-годишнината на Франк Синатра, която светът отбеляза през декември. Традиционният филмов концерт от "Музиката на Америка" ще се състои на 30 януари, когато в София ще гостува един от най-известните майстори на филмова музика – Конрад Поуп. Той ще дирижира Оркестъра на Класик FM радио и ще представи своя авторска музика и оркестрации на известни филмови хитове. Събитието е от 19.30 ч. в столичната зала "България", организирано от агенция "Кантус Фирмус" с подкрепата на фондация "Америка за България".
 
Конрад Поуп е работил като композитор, аранжор и диригент на десетки филмови продукции. Създал е оркестрациите за филми от поредиците "Хари Потър" и "Междузвездни войни", включително за последната лента "Междузвездни войни – Епизод 7: Силата се пробужда", който излезе през декември. Автор е на музиката за много филми и е близък сътрудник на легендата Джон Уилямс. Работил е и с други известни холивудски композитори като Дани Елфман, Ханс Цимер, Алън Силвестри и Александър Деспла.

Концертът ще представи творби от Джон Уилямс и други прочути майстори на музика за киното: Джон Бари, Ерих Корнголд, Аарон Копланд и Куинси Джоунс. Основна част от програмата ще бъдат хитовете от лентите "Междузвездни войни", "Челюсти" и "Хари Потър". Наред с тях публиката ще чуе и няколко премиери за България – музика из класическия филм от 1940 "Морски ястреб", от историческата драма на Стивън Спилбърг "Пурпурен цвят", както и отличената с "Оскар" партитура за шедьовъра "Отвъд Африка". Афишът се допълва от авторската музика на самия Конрад Поуп за лентите "Моята седмица с Мерилин" и "Павилион за жени".

Билети на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата в "Кантус Фирмус" в зала "България".

Работно време: понеделник – петък – 9.30-13.30; 15.00-19.00 ч.

Продажба онлайн на www.ticketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички