Боингът на Айрън Мейдън рани двама на писта в Сантяго


Боингът на Айрън Мейдън рани двама на писта в Сантяго

4330

Самолетът "Боинг" 747, който метъл титаните Айрън Мейдън използват в своето световно турне The Book Of Souls, беше повреден сериозно при инцидент на международното летище в чилийската столица Сантяго, съобщиха британските музиканти в своя сайт.

Машината, кръстена Ed Force One като заигравка с името на въздушния превозвач на американския президент, се е ударила във влекач на наземните служби през уикенда. Катастрофирала е на завой, докато е била теглена от влекач към място за презареждане с гориво. При удара в превозното средство са пострадали двама от возещите се в него служители, които били откарани в болница. Никой от бандата не е бил на борда, не е било натоварено и 20-тонното оборудване за концертите.

Щетите по машината се оценяват, но за момента е ясно, че има повреди по шасито и двата двигателя, които може да се наложи да бъдат сменени. Формацията обмисля варианти за транспортиране на оборудването, необходимо за шоутата, и да продължи обиколката си. "Въпреки трагедията с нашия красив самолет, не очакваме това да се отрази на графика на концертите ни. Надяваме се да намерим нов Ed Force One, за да продължим тази авантюра", посочват групарите, отбелязвайки, че шоуто в Чили е били грандиозно и е било посетено от 58 хиляди души.

Самолетът "Боинг" 747, който бе купен от "Ер Франс" миналата година, се пилотира от вокалиста на групата Брус Дикинсън.

Аеропланът тежи три пъти повече от нормален боинг и е използван от Айрън Мейдън за турнета през 2008, 2009 и 2011.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички