Концерт на Детския радиохор на БНР за 56-ия му рожден ден


Концерт на Детския радиохор на БНР за 56-ия му рожден ден

4492

На 22 март преди 56 години избраните от маестро Христо Недялков певци за детския хор на Българското национално радио се събират за първата си репетиция. Тогава още никой не знае какво славно бъдеще ги очаква. Славеите, както ги наричат сега, пеят и прославят страната ни и уверено "излитат" към световната сцена.  

Всяка година оттогава на 22 март - в първия ден на пролетта, Детският радиохор отбелязва своя рожден ден с концерт в зала "България". Така ще и сега - на 22 март от 19.00 часа в столичната зала "България" под диригентството на Венеция Караманова.

Гости на концерта им тази година са фолклорната формация Ева квартет, Любов Методиева – сопран, Евгени ДимитровМаестрото и Представителният гвардейски духов оркестър с главен диригент майор Ради Радев. Клавирният съпровод ще е на Светлана Ананиевска.

В репертоара са пиеси от различни епохи и жанрове –  от произведения на В. А.Моцарт и Ф. Шуберт, до Металика, А. Пиацола и Р. Куилтър.

Публиката  ще чуе за първи път песента "Ой, Елизе" по тема от Л. Бетовен, която беше създадена от композитора Антони Дончев специално за хора само преди месец.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички