Odd Crew и Khanъ специални гости на Caliban


Odd Crew и Khanъ специални гости на Caliban

4701

Родните банди Odd Crew и Khanъ ще подгреят българската публика за Caliban.

Както е известно, немските модерни метъли пристигат по покана на Live & Loud в за концерт в столичния парти център "4 км" от 20.00 ч. на 8 април.

Основана през 1997 година, Caliban е една от малкото немски групи, които успяха да изградят име на световната сцена през последните години. На турнето в Северна Америка, музикантите свириха с групите от своя лейбъл - God Forbid, The Red Chord, I Killed Тhe Prom Queen и много други, а и се изявиха на северноамерикански фестивали, сред които HellfestСиракюз) и New England Metal Аnd Hardcore Festival в Нова Англия. Бяха на турне в Япония с Killswitch Engage и Shadows Fall, излязоха на фестивала Beast Feast, изнесоха концерти в Индонезия и Малайзия и не на последното място - участваха в турнето Gigantour с Megadeth, Soulfly и Arch Enemy. Освен няколкото хедлайнърски обиколки, германците бяха част от многобройни европейски турнета с групите In Flames и Devil Driver, Machine Head и Kreator, удариха на европейските фестове With Full Force Festival (Германия), Graspop Metal Meeting (Белгия), Summerbreeze (Германия), Rock Аm Ring/Rock Im Park (Германия), Wacken Open Air (Германия), както и в афиша на престижните Nova Rock (Австрия) и Download Festival (Великобритания). На избрани концерти подгряваха Machine Head и своите приятели Killswitch Engage.

Докато по-голяма част от метъл сцената се стреми към по-мелодичен и като цяло по-достъпен саунд, с новия си албум и най-тежкия си дар досега - "Gravity" (2016), бандата се хвърли в бездната на мрака. Дискът за пореден път е продуциран от Бени Рихтер и китариста Марк Гьорц, а съпродуцент е Марк Нойман. Проектът е записан в студиото на Гьорц Nemesis Studio от самия него, смесил албума заедно с Клаус Шойерман. Подходът не се различава много от предишните два диска - "I Am Nemesis" и "Ghost Empire", с малки, но значителни изключения: първото и най-важно - фронтменът Андреас Дьорнер прибавя повече мелодични викове. Второ, формацията обърна голямо внимание на китарния звук, който се получи по-агресивен, отколкото беше в предишните им проекти. За цялостния саунд Гьорц комбинира остротата и решителността на "I Am Nemesis" с ударната мощ на "Ghost Empire", с което мелодиите изпъкнаха  още повече. Макар част от новия материал да разглежда темите за тъмната страна и срещата със собствените демони, смъртта и зависимостта, повечето текстове са пробуждащ вик да намерим вътрешната си сила и да се борим за ново начало.

Билети могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, "Пикадили", OMV, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", каса 3 на НДК), както и онлайн на: WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена 25 лв.

В деня на събитието пропуските ще струват 30 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1728318767404446

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички