Славин Славчев и група Еридан с общ хард-рок проект


Славин Славчев и група Еридан с общ хард-рок проект

5160

Славин Славчев и група Еридан ще представят своя общ хард-рок албум, наречен "Време разделно".

Премиерата на диска ще се състои в столичния клуб Rock It от 20.00 ч. на 25 май. Проектът, включващ осем авторски парчета и един инструментал, излиза няколко седмици преди появата на следващото солово парче на Славин, известиха от "Вирджиния Рекърдс", продуценти на проекта. Скоро предстоят снимките на видеото към сингъла "Време разделно" от едноименния албум. Песните в него са композирани от Иво Икономов и Димо Тодоров. Записът е продуциран от Еридан, осъществен и мастериран в студио M & D.

"Време разделно" се издава и разпространява от "Вирджиния Рекърдс" на физически носител (CD) и в дигитална версия във всички легални платформи (iTunes, Spotify, Google Play) едновременно за даунлоуд и стрийминг. Албумът е наличен за предварителни поръчки на CD в най-големия музикален онлайн магазин www.musicmall.bg.

"Вярваме, че няма нищо случайно. На финала на X Factor Славин изпълни песен на легендарните Rainbow със самия Joe Lynn Turner, който пък ни избра за група, с която да концертира в България. Още в процеса на работа усещахме, че е време да експериментираме с нов вокалист, за да постигнем възможно най-добрия звук в новия ни албум. Нито за миг не сме се колебали, че именно впечатляващият глас и прекрасното сценично присъствие на Славин са това, което ни е нужно. Смея да твърдя, че експериментът е повече от успешен!", споделя китаристът и един от създателите на Еридан, Димо Тодоров.

Феновете реагираха бурно още при появата на първия тийзър за диска с част от песента "Обречен" в официалната Фейсбук страница на Славчев. Краткото видео беше гледано над 20 хиляди пъти за 2 дни и предизвика вълна от положителни коментари.

Именно благодарение на подкрепата на публиката, Славин бе номиниран в категорията "БГ дебют" на предстоящите Годишните музикални награди на БГ Радио. Признание за постигнатите успехи през 2015 той получава и с наградата за най-добър нов изпълнител и номинацията си за най-добър изпълнител от България от международните награди DAFBAMA Music Awards, които ще бъдат връчени на артисти от Средиземноморието, Централна Азия, Средния Изток и Източна Европа, в Хамбург, Германия, на 27 август.

В Еридан са: Димо Тодоров – китара, Иво Икономов - бас, вокали и Стоян Петров – ударни.

Еридан:
https://www.facebook.com/eridanband

Славин Славчев:
https://www.facebook.com/slavinofficial/

Music Mall:
http://www.musicmall.bg/

"Вирджиния Рекърдс":
http://www.virginiarecords.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички