Бразилско лято с Мира Кацарова и Desafinado Live


Бразилско лято с Мира Кацарова и Desafinado Live

4826

След успешните премиери на новия албум "My Cinema", Мира Кацарова и музикантите, с които споделя сцената, вече са на лятна вълна и се завръщат към бразилската музика с проекта Desafinado Live.

Концертната програма ще срещне публиката с бразилския джаз и боса-нова на избрани открити сцени. Музиката на Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван и Иван Линс ще озвучи Бургас, Созопол, Варна и Пловдив. Турнето на Desafinado Live е между 13 и 16 юли.

Всички композиции, които Мирослава Кацарова е избрала за репертоара, са знакови и любими боса-нова песни. За концертната програма, посветена на бразилската музика, те са аранжирани и интерпретирани по нов начин.

На откритите сцени по време на турнето заедно с Мира ще бъдат Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). Пианистът е автор на по-голямата част от аранжиментите в програмата. В изявите ще вземат участие и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари) и Младен Димитров (перкусии и програминг). Към песните има видеа, които допълват посланието, атмосферата и емоциите, закодирани във всяка от подбраните композиции. Цветовете, улиците и хората от Бразилия са естественото продължение на историите, разказани чрез музиката в Desafinado Live.

Летните концерти от проекта започват от Созопол на 13 юли. Събитието там ще бъде в уютния двор на клуб "Мишел". На следващия ден, 14 юли, Desafinado Live гостува в Бургас, където концертът се осъществява в партньорство с общината и ще се проведе на открита сцена "Охлюва". В петък, 15 юли, боса-нова ще звучи на централния плаж във Варна. Там певицата ще представи музиката на Бразилия в клуб "Ментол". Последната юлска дата, запазена за композициите на Жобим, Жилберто и Джаван, е 16 юли. Тогава е концертът в Пловдив. Той е обявен в най-пулсиращата част на града, пълна с цвят и живот като самата Бразилия Капана, на открита сцена между прекрасните малки улички. Входът за този концерт също е свободен. Началният час на събитията от турнето е 21.00 ч., само във Варна ще започне в 22.00 часа. Заключителният концерт ще бъде в София на 4 август, в One More Кино.

"Бразилската музика е в центъра на моите интереси от години и винаги съм искала да изпея някои от тези песни. Събрах някои известни и не толкова известни бразилски теми на класически и по-модерни бразилски композитори. Програмата е основно акустична, но има и няколко песни, които са поднесени в модерна стилистика с комбинация от акустични изразни средства и електронно генерирани звуци и бийтове", споделя за проекта певицата.

След всеки от концертите публиката ще може да си купи нейния нов албум "My Cinema". Той се появи в края на май, след двегодишни усилия по уреждането на авторските права и разрешения от създателите на включените композиции. Издател на диска, събрал едни от най-вдъхновяващите музикални теми, писани за киното, е Мира Кацарова и Blue M. В проекта звучи музика от "Ново кино Парадизо", "Говори с нея", "Модерни времена", "Един мъж и една жена", "Криле на желанието" и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички