Serenity с нов албум в София


Serenity с нов албум в София

5091

Австрийската симфоник/прогресив/пауър метъл група Serenity ще свири в столичния клуб Live & Loud на 13 октомври.

Формацията ще представи парчета от актуалния си - пети студиен, албум
"Codex Atlanticus", чиято премиера се състоя тази година. Прес рилийзът за него гласи: Serenity не издадоха просто един албум, симфоник метъл гигантите канят слушателя на истинско епично пътешествие през вълнуващите светове на изкуството и науката! Монументални оркестрални аранжименти се срещат с бесни рифове и красиви мелодии. В сайта Metal Archives може да прочетете две хвалебствени ревюта за "Codex Atlanticus".

http://www.metal-archives.com/reviews/Serenity/Codex_Atlanticus/542074

Професионалният път на Serenity започва през 2004 в Тирол. Още в самото начало на кариерата си са поканени за откриваща група на концерт на Ronnie James Dio в родината си и публиката приема възторжено песните им, базирани на солидни метъл рифове, но с много мелодии, оркестрални секции и аранжименти, композирани за няколко гласа. Първото демо -  "Engraved Within" (2005), получава изключително добри рецензии в цяла Европа и става "Демо на месеца" в най-престижните немски специализирани списания Rock Hard и Metal Hammer. Следват договор с Napalm Records, издаване на дебютния албум "Words Untold & Dreams Unlived" и турнета в Европа с Morgana Lefay, Sacred Steel, Threshold, Machine Men, Communic, Kamelot и др. След издаването на дисковете "Fallen Sanctuary" (2008) и "Death & Legacy" (2011) и растящата популярност на групата, следват турнета с Delain, Van Canto, Xandria и първо участие на легендарния фестивал Prog Power USA, където печелят много нови фенове и в Щатите. В издадения през 2013 албум "War Of Ages" французойката Clementine Delauney се явява като двойник на вокалиста Georg Neuhauser и разширява и обогатява звученето на групата.

Билети - 100 броя чрез мрежата на ETicketsMall и онлайн на www.liveandloud.net на цена 18 лв. След това цената ще се вдигне, а в деня на събитието (ако има останали пропуски) ще се продават само на входа на клуба.

Бройката им е ограничена, затова организаторите препоръчват да се подсигурите отрано.

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.

Още информация за Serenity - тук:

www.facebook.com/serenityaustria
www.serenity-band.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички