Духът Бalkansky ще оживее в столичния клуб Mixtape 5


Духът Бalkansky ще оживее в столичния клуб Mixtape 5

4819

Иван Шопов, Теодосий Спасов и Иво Христов ще представят на живо Бalkansky – съвместния си аудио-визуален проект, изтъкан от фолклор, смесен с електронни звуци и визуализации от бъдещето, в столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 29 септември.

Един от най-иновативните и успешни аудио-визуални проекти на родната сцена през последните няколко години комбинират български фолклор и електронни звуци от бъдещето - арт проект, синоним на магическата бленда между традиционна българска фолклорна музика и съвременно електронно звучене и визия. Магията започва като колаборация между Иван Шопов и Иво Христов. Не след дълго към тях се присъединява и легендарният Теодосий Спасов, заедно с когото представят проекта на живо пред публиката по целия свят.

Когато Бalkansky се представя в оптималния си формат – както ще се случи в A-Side на Mixtape 5 на 29 септември –  Теодосий свири на кавала си отнасящата фолклорна музика, смесена със специфичните електроника и бас от Иван и интерактивните визуализации от бъдещето на Иво Христов.

Три години след издаването на дебютния си албум "Kuker" (2009) и мащабния успех, който той постига, формацията издаде "Orenda" (2012). Във втората компилация се включват гост музикантите: Янка Рупкина (вокал), Хайг Язаджиян (уд, вокал), Иван Георгиев (каба гайда) и Милен Киров (пиано).

Триото покори САЩ и Канада на първото си суперуспешно турне в тази част на света през 2015. Артистите се представиха на живо над 20 пъти за 25 дни в Щатите.

Билети: 10 лв. на предварителна продажба в мрежата на Eventim - http://www.eventim.bg/en/tickets/balkansky-live-sofia-club-mixtape-5-441397/event.html и по 15 лв. на вход при останала наличност.

Събитието  във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1774968059424329/

18+

Линк към официалното видео на песента "Rada": https://www.youtube.com/watch?v=WgipvNiEPfg



Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички