Infected Rain с концерт в София


Infected Rain с концерт в София

5277

Концерт на Infected Rain предстои в столичния клуб Live & Loud на 7 октомври, а съпорт ще окажат българските банди О.Н. и K.O.R.A.

Infected Rain е ню метъл група с женски вокал от Молдова. Комбинацията от дамски писък, корави рифове и семпли създава специфичния стил на бандата. Тя е сформирана през 2008-а, а дебютира на 3 август 2008 с концерт, посветен на Slayer. След това свири на фестивала Red Alert в Крим. В края на същия месец записва първото си демо с три песни: "With Me", "Parasite" и "No Idols". Групата се е изявявала на много концерти в Молдова и Украйна, включително на Red Alert 2008, Metal Heads' Mission 2009, Rock Hausen 2008 и 2009, както и на Fuckin' Fuck Fest 3.

Съставът е призиран на 1-во място на Big Up! Urban Fest през 2009 и продължава успешните си представяния с Forest Kap (2010 и 2011). През лятото на 2009 музикантите издават сингъла си с шест парчета: "Judgemental Trap", "Panika", "No More", "Escape", "Go Away" и "Homeless". През зимата на следващата година снимат своя първи клип - "Judgemental Trap", и изнасят няколко концерта в Молдова и Румъния. На 25 ноември 2011 излиза първият им албум "Asylum". Следва турне в Румъния за промоутиране на албума. През януари 2012 е представен вторият клип – "At Тhe Bottom Оf Тhe Bottle", малко след това бандата удря хедлайн на Metal Special Fest. През юни свири на OST Fest 2012 в Букурещ на една сцена с Dimmu Borgir и Motley Crue. Непосредствено след това излизат клиповете "Me Against You" и "Stop Waiting". Турне в Румъния, Русия, Украйна и България през есента на 2013, втори албум - "Embrace Eternity", и голяма европейска обиколка в 12 европейски държави през септември и октомври.

О.Н. (Оу Ейч) е създадена от Кики (китара) и Бамби (барабани) във Видин през 2001 година. Името на групата произлиза от химичната формула на алкохола (C2H5OH). След присъединяването на Антон (бас) и Щипката (вокали) записват първия си демо албум "Will You Make It?!..." (2001). С него започва и засилената концертна дейност. Следва рокада в предните редици и мястото на Щипката е заето от Жоро за втория демо проект "Under This Pressure" (2006). 2008 е белязана от участието на фестивала Spirit Оf Burgas. След още няколко промени в състава и значителен брой клубни участия, музикантите издават първия си официален диск "Justice" (2009). През 2011 О.Н. печелят първо място на музикалния конкурс "4 шапки", а наградата е запис на албум. Точно една година по-късно (13 септември 2012) представят "Изкривен стандарт" с впечатляващо промо. Били са съпорт на Soulfly, Brujeria, Jinjer и много други. Днес О.Н. е една от най-активните хардкор/метъл групи в България.

Билети за концерта в клуб Live & Loud - чрез мрежата на ETicketsMall и онлайн на www.liveandloud.net.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички