Виж отличниците в конкурса за нова поп и рок музика Пролет 2017


Виж отличниците в конкурса за нова поп и рок музика Пролет 2017

5850

Рок група Сленг (на снимката) спечели Голямата награда в 48-ия конкурс за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2017 на Българското национално радио. Изпълнението на музикантите на "Невъзможни неща" по музика и текст на Владимир Михайлов и аранжимент на Сленг зае първо място в най-стария и авторитетен радиоконкурс за песни у нас, за което получиха статуетка на скулптора Иван Янев.

Както MySound.bg нееднократно писа, гала концертът се състоя в Първо студио на БНР онази вечер. От участващите 65 кандидатури до финала достигнаха 13, а не обичайните 12, от които професионално жури определи призьорите.

Втора награда бе присъдена на песента "Гнездото", изпълнена от група P.I.F. по музика и текст на Димо Стоянов и аранжимент на Димо Стоянов, Юрий Божинов, Иван Велков, Мартин Профиров.

За участие във фестивала "Евросоник" в Грьонинген (Холандия) тази година селекционната комисия избра група Saint Electrics. Мирослав Иванов, Гриша Георгиев и Деян Драгиев - Даката ще бъдат изпратени от БНР да се изявят на един от най-престижните европейски форуми за обмен на съвременна поп и рок музика, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Преди това ще представят програмата си на концерт в Първо студио на БНР, както и на турне в страната. Музикантите работят върху нов материал, който предстои да се появи в цял албум.

Специалната награда на слушателите спечели "Сутрин". Изпълнението от Теодора Радилова по музика, текст и аранжимент на Михаил Недков е получило най-много точки, според вота на слушателите на сайта на конкурса. За първи път този приз включва и продуциране на нова песен на автора.

За дебют беше отличена Сю РедСузана Станоева заради "Feelings" по музика, текст и аранжимент на самата изпълнителка. БНР специално ще продуцира песен на младото дарование.

Специалната награда на музикалната и журналистическата гилдия беше присъдена на "Gravitation", представена от Явор Велчев- Яви (музика, аранжимент Яви, Константин Свещаров и Константин ЯнКои, текст Яви).

Почти всички от финалистите свириха на концерта, презентирайки енергично парчетата си пред въодушевената публика в Първо студио.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички