Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Орлин Горанов и Теди Кацарова част от BG Music Festival 2017


Орлин Горанов и Теди Кацарова част от BG Music Festival 2017

5337

Един от най-обичаните и уважавани български певци на всички времена – Орлин Горанов, ще подкрепи първия български фестивал за нова модерна авторска музика – BG Music Festival.

Както е известно, той ще се проведе в Сандански на 9 и 10 юни.

Орлин Горанов ще има нелеката задача да оценява всичките 21 песни и техните изпълнители в конкурсната програма. Изпълнителят на "Светът е за двама" ще е председател на 7-членното фестивално жури, което ще присъди престижните I-ва, II-ра и III-та награда. Известният с оптимизма и толерантността си харизматичен певец не за първи път подкрепя млади таланти и журира техни изяви. "Благодарим на г-н Горанов, че прие нашата покана за председател на журито! За нас е чест изпълнител от такъв ранг и такава класа да е част от BG Music Festival!“, споделят организаторите от BG Music Channel. Една от най-харесваните поп изпълнителки у нас – Теди Кацарова, също се включи в програмата. До последно организаторите пазеха в тайна името на чаровната певица,  чийто кадифен глас е разтопил не едно сърце. Тя ще зарадва гостите в Летния театър и зрителите пред малкия екран по време на галавечерта на 10 юни. Освен хитове си, Теди ще представи и своята актуална песен. Другите специални гости същата вечер са Гери-Никол, дует Авеню и Кристо. Тогава ще бъдат обявени и победителите, избрани сред 21 финалисти, които ще се представят изпълненията си по време на конкурсната вечер – 9 юни.

Въпреки че това е първото издание на фестивала, интересът към него е много голям. Композициите, подадени за участие, са общо 107 на брой в стиловете поп, рок, хип-хоп, ар-ен-би, денс, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в комерсиалното музикално изкуство. Произведенията от български композитори са 55, а от балкански автори - 52. Правилникът допуска участието на чужди автори, стига поне един от творческия колектив, създал музикалното произведение, да е български гражданин.
 Oрганизатори на събитието са BG Music Channel, Music Media Cluster и община Сандански. Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички