Полис ще газят за пръв и последен път Сърбия


Полис ще газят за пръв и последен път Сърбия

4637

Полис (The Police) обявиха къде и кога ще се състои последното шоу от лятното им европейско турне.

Избраната дестинация е Белград - столицата на западната ни съседка Сърбия.

Концертът ще се състои на 24 юни, а подгряващ състав ще са калифорнийските рокаджии от Каунтинг Кроус.
 
Това ще е първият и последен гиг в историята на легендарното британско трио в Сърбия.

Билетите за него ще са 52 000, а цените им ще варират от 2500, през 4500 до 16 800 динара, информират от Stoeja.com.

"Музикантите вече получиха своите хонорари и със сигурност ще направят шоу в Белград на 24 юни. То ще продължи два часа и ще бъде открито от чудесната банда Каунтинг Кроус…  Концертът ще е единственият на Полис в този регион, така че очакваме много хора от чужбина", споделил един от организаторите на събитието на официална пресконференция.

Запитан какъв е точният размер на хонорара, който са поискали музикантите, и за който се говори, че е в размер 1,5 милиона долара, той отвърнал:

"Мога само да кажа, че това е един изключително скъп концерт, но не мога да разкрия точната сума, която сме платили, заради изричната клауза в договора, подписан с мениджмънта на групата!".

Съоръженията, които ще бъдат монтирани в белградския парк "Ушче" за концерта, са на самите Полис.

Те ще бъдат транспортирани до Белград с 59 влекача. Сцената ще бъде с внушителните размери на половин футболен стадион – 58 метра на дължина и 20 метра във височина.

Ако някакви конкретни изисквания от страна на бандата не наложат промяна, ще изглежда аналогично на тази, на която миналото лято пак там забиха Ролинг Стоунс.

Избраните за подгрявка Каунтинг Кроус са заедно от 1991 и са една от групите номинирани за "Оскар" за песента си "Accidentally in Love" от филма "Шрек 2".

Сред най-популярните парчета на групата са "Mr. Jones", "Rain King" и "Round Here" – и трите от дебютния им албум "August and Everything After" (1993), чиито продажби към момента надхвърлят 7 милиона копия. Последното им творение излезе преди по-малко от месец и се казва "Saturday Nights & Sunday Mornings". С реюниън турнето си Полис се класираха на първо място по приходи за 2007.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички